Hvordan få råd til drømmeferien

0
147

Er du en av de som ønsker å reise, men som enda ikke har klart å se mulighetene for nettopp dette? I den artikkelen får du noen gode tips til å tenke litt annerledes, slik at du kanskje kan få på plass drømmeferien din i løpet av kort tid.

Er den neste ferien langt unna?

Hvor ofte har du ikke sittet på jobb og lengtet etter ferie? Du har kanskje tenkt tilbake på en tidligere ferie du hadde, eller kanskje du tenker på en fremtidig reise. Kanskje du drømmer deg bort til sanddekte strender i Karibien? Med en paraplydrink i hånden, en god bok og null bekymringer i hele verden.

 

Eller kanskje du lar tankene vandre til en europeisk langweekend i London eller København. En helg fylt med shopping, god mat og sightseeing. En roadtrip gjennom USA med en klassisk amerikansk bil, eller kanskje du tenker på en ferie innenlands i Norge? Man finner ikke mange vakrere steder i verden enn Lofoten, for eksempel.

Hvordan spare penger?

Alle kan ikke vinne vinne en jackpot online, det må mest sannsynlig harde prioriteringer og arbeid til for å oppnå det man ønsker. Uansett om du har en konkret ferie planlagt eller du bare dagdrømmer, så er det ett aspekt som ikke slipper tak i tankene: økonomi. Å reise koster penger, og økonomiske hindringer er trolig den største grunnen til at de fleste av oss ikke reiser så ofte som vi kunne ønske. Uansett hvordan økonomien din ser ut, er det trygt å anta at du føler den kunne vært bedre. Du skulle gjerne hatt noen ekstra tusenlapper å rutte med i måneden.

 

Men hvor skal man få disse pengene fra? Inntekten vår er stort sett allerede øremerket regninger, mat og generelle utgifter. Er du heldig får du også spart litt penger til en regnværsdag. Eller en utenlandsreise en gang i fremtiden? Men vi er utålmodige og vil reise nå. Derfor skal vi se litt nærmere på forskjellige måter du kan tjene penger på og dermed realisere feriedrømmene dine:

 

Få deg en ekstra jobb
Ja, det er faktisk fullt mulig. Du kan til og med få deg en ekstrajobb der du jobber online og dermed kan jobbe hjemmenfra på de tidene som du selv ønsker. Er du for eksempel regnskapsfører? Da kan du ta på deg oppdrag utenom jobben, og gjøre disse på din egen tid, og dermed tjene penger for deg selv. Er du tekstforfatter? Da kan du jobbe med content marketing og skrive tekster for web, hjemmenfra. Det er utrolig mange muligheter her, du må bare se hva dine talenter og muligheter er.

 

Selg eller refinansier huset
Det høres kanskje drastisk ut å selge huset, men har du vurdert den potensielle profitten? Boligmarkedet går stadig oppover. Sannsynligheten er derfor stor for at eiendommen din har steget i verdi siden du kjøpte den, så det er gode muligheter for å gå i pluss på et salg. Er det å selge litt for stort steg å ta, kan du se ann om det er mulig å refinansiere. Da beholder du boligen din, men baker et lån til reise, inn i huslånet. Ikke noe du gjør for en kjapp sydentur, men om du tenker på en reise som går over mange måneder, er dette en måte å gjøre det på. Du kan da også leie ut boligen mens du reiser.

 

Det finnes selvfølgelig enda flere måter å tjene penger mot sparemålet ditt. Du kan prøve deg som hunde- eller barnepasser, selge ting du ikke trenger på loppemarked eller bare kutte dramatisk ned på kostnader. Alle monner drar og kan være med å gi deg akkurat den reisen du ønsker. Du kan for eksempel sjekke ut Småjobber på finn.no hvor du kan finne mange små oppdrag som kan gi deg ekstra kroner du kan legge til reisebudsjettet ditt.

Uansett hva du velger, anbefaler vi å holde deg til planen og tenke på hvorfor du ønsker disse pengene. Å reise er befriende for sjelen, det utvider horisonten din og kan ofte føre til at du vokser som person. Man burde faktisk reise så ofte man har muligheten ettersom det er så givende å bli kjent med andre land og andre kulturer.

 

tabola

No posts to display