tirsdag, april 13, 2021

Åpner ølkultursenter Grünerløkka

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Investerer 30 millioner: I de samme lokalene som det første Ringnes-ølet ble tappet for over 140 år siden, åpner Ringnes nå i oktober et helt nytt brygghus og ølkultursenter. Her er målet å dele kunnskap om øl med byens befolkning i historiske omgivelser.

Her skal gjestene få smake på mye spennende øl, både fra Ringnes, men også fra andre gjestebryggerier. I tillegg får de muligheten til å lære om ølets historie og betydningen av bryggerivirksomheten som de to brødrene Ellef og Amund Ringnes startet på Grünerløkka i 1876, sier Anders Røed, administrerende direktør i Ringnes.

Satser på øl og smørbrød
Sammen med godt drikke, hører god mat. Brygghuset har valgt å servere smørbrød sammen med øl. Det er ikke et tilfeldig valg. – Øl og brød er laget på samme basis. Det gjør at de passer sammen rent smaksmessig. Vi jobber med ulike råvarer og ingredienser i både øl og smørbrød for å skape spennende kombinasjoner og variasjoner, forteller Røed.

Les: Tønsberg slipper jernbanebru som sperrer havnen

Spesialtrente ølverter
For å ta gjestene med på en reise og skape gode opplevelser, er det avgjørende at de ansatte har genuin interesse, kunnskap og kompetanse rundt historie, brygging, øl og mat.

– Våre ølverter er spesialtrente, og er en nøkkelressurs. Kunnskap og ikke minst formidlingsevne er grunnleggende for å veilede gjestene og skape entusiasme rundt bordet, sier Anders Røed.

Vil lære publikum å smake
Ringnes har utviklet et eget system for å lære gjestene å gjenkjenne smakene på ulike typer øl. Med denne metoden skal gjestene lære å spesifisere hva de liker eller ikke liker med en spesiell bokkøl eller IPA. Ved å kunne beskrive dette, har de langt større sjanse for å finne en øl de liker neste gang de bestiller. – Det finnes jo så mange ulike varianter selv innenfor samme ølstil. Dette er ølkunnskap i praksis, forklart på en enkel måte, sier Røed.

Les på Popidol: Scott Wilson fra «Walking Dead» er død

Gjestebryggeri ønskes velkommen:
I tillegg til å la gjestene smake på Ringnes’ egne ølvarianter, har Brygghuset planer om gjestevisitter som sikrer andre bryggerier en plass. Da tar man inn øl fra det aktuelle bryggeriet, samtidig som det utvikles et eget samarbeidsbrygg man kan nyte mens man hører et lite foredrag om gjestebryggeriet. Dette vil rullere jevnlig med nye gjester og bryggerier. – Det er viktig å ikke bare vise frem Ringnes, men også andre bryggeriers kompetanse, øl og historie, mener Anders Røed.

Ringnes åpner nytt ølkultursenter i det 140 år gamle brygghuset på Grünerløkka

- Advertisement -

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This