onsdag, mai 5, 2021

Hvor er president Michael Sata

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Zambias president Michael Sata er noe så uvanlig for en president helt borte, vi har lett høyt og lavt, men borte er han.

På onsdag skulle han være tilstede i FNs generalforsamling sammen med Nicolás Maduro presidenten i Venezuela for å diskutere Ebolakrisen.

Rett før Michael Sata skulle tale til generalforsamlingen fikk ordstyreren en lapp og etter å ha tenkt seg litt om introduserte han istedenfor Sata Storbritannias statsminister David Cameron.

For en uke siden kommenterte Sata at ryktene om hans død var overdrevet. Presidenten har i lengre tid slitt med dårlig helse og har ikke vist seg offentlig på flere måneder, Newsweek hevder etter å ha snakket med en anonym FN kilde at han døde på sitt hotellrom i New York på torsdag uten at det er bekreftet av noen.

Michael Sata reiste ifølge det afrikanske nettstedet All Africa, til New York for å delta i krisemøte om Ebola i et følge med 38 personer hvorav seks av de var leger.

Sata ble valgt som president i 2011 etter på ha prøvd seg tre ganger tidligere, han var så sent som i Juni i Israel for å få medisinsk behandling av spesialister.

Michael Chilufya Sata (født 1937 i Mpika) er Zambias femte president. Michael Sata leder partiet Patriotric Front.

Sata startet sin politiske karriere i regjeringspartiet Movement for Multiparty Democracy (MMD), der han etterhvert kom til å tilhøre den indre kretsen[trenger referanse] rundt Frederick Chiluba, landets president fra 1991 til 2002.

I valgkampen i 2006 markerte Sata seg som kritisk til kinesiske gruveinvesteringer i landet, og uttalte at han ville utvise kinesiske selskaper som ble anklaget for å utnytte zambiske arbeidere. I 2008 forsikret han imidlertid at utenlandske investeringer i landet ville være trygge hvis han ble valgt til president, og at landet trengte kinesisk teknologioverføring.

Sata lover også å bekjempe korrupsjon, et problem som fikk velgerne til å vende ryggen til forgjengeren Banda. Sata har uttalt at det er en klar kobling mellom korrupsjon og fattigdom.

Det fine er det ikke bare Karl Eirik Schjøtt-Pedersen vi lurer på hvor er.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This