lørdag, februar 26, 2022

Hvor er president Michael Sata

Må lese

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Zambias president Michael Sata er noe så uvanlig for en president helt borte, vi har lett høyt og lavt, men borte er han.

På onsdag skulle han være tilstede i FNs generalforsamling sammen med Nicolás Maduro presidenten i Venezuela for å diskutere Ebolakrisen.

Rett før Michael Sata skulle tale til generalforsamlingen fikk ordstyreren en lapp og etter å ha tenkt seg litt om introduserte han istedenfor Sata Storbritannias statsminister David Cameron.

For en uke siden kommenterte Sata at ryktene om hans død var overdrevet. Presidenten har i lengre tid slitt med dårlig helse og har ikke vist seg offentlig på flere måneder, Newsweek hevder etter å ha snakket med en anonym FN kilde at han døde på sitt hotellrom i New York på torsdag uten at det er bekreftet av noen.

Michael Sata reiste ifølge det afrikanske nettstedet All Africa, til New York for å delta i krisemøte om Ebola i et følge med 38 personer hvorav seks av de var leger.

Sata ble valgt som president i 2011 etter på ha prøvd seg tre ganger tidligere, han var så sent som i Juni i Israel for å få medisinsk behandling av spesialister.

Michael Chilufya Sata (født 1937 i Mpika) er Zambias femte president. Michael Sata leder partiet Patriotric Front.

Sata startet sin politiske karriere i regjeringspartiet Movement for Multiparty Democracy (MMD), der han etterhvert kom til å tilhøre den indre kretsen[trenger referanse] rundt Frederick Chiluba, landets president fra 1991 til 2002.

I valgkampen i 2006 markerte Sata seg som kritisk til kinesiske gruveinvesteringer i landet, og uttalte at han ville utvise kinesiske selskaper som ble anklaget for å utnytte zambiske arbeidere. I 2008 forsikret han imidlertid at utenlandske investeringer i landet ville være trygge hvis han ble valgt til president, og at landet trengte kinesisk teknologioverføring.

Sata lover også å bekjempe korrupsjon, et problem som fikk velgerne til å vende ryggen til forgjengeren Banda. Sata har uttalt at det er en klar kobling mellom korrupsjon og fattigdom.

Det fine er det ikke bare Karl Eirik Schjøtt-Pedersen vi lurer på hvor er.

- Advertisement -

Siste nytt

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder kroner. "Oppkjøpet...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

More Articles Like This