søndag, desember 5, 2021

Hvor er president Michael Sata

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Zambias president Michael Sata er noe så uvanlig for en president helt borte, vi har lett høyt og lavt, men borte er han.

På onsdag skulle han være tilstede i FNs generalforsamling sammen med Nicolás Maduro presidenten i Venezuela for å diskutere Ebolakrisen.

Rett før Michael Sata skulle tale til generalforsamlingen fikk ordstyreren en lapp og etter å ha tenkt seg litt om introduserte han istedenfor Sata Storbritannias statsminister David Cameron.

For en uke siden kommenterte Sata at ryktene om hans død var overdrevet. Presidenten har i lengre tid slitt med dårlig helse og har ikke vist seg offentlig på flere måneder, Newsweek hevder etter å ha snakket med en anonym FN kilde at han døde på sitt hotellrom i New York på torsdag uten at det er bekreftet av noen.

Michael Sata reiste ifølge det afrikanske nettstedet All Africa, til New York for å delta i krisemøte om Ebola i et følge med 38 personer hvorav seks av de var leger.

Sata ble valgt som president i 2011 etter på ha prøvd seg tre ganger tidligere, han var så sent som i Juni i Israel for å få medisinsk behandling av spesialister.

Michael Chilufya Sata (født 1937 i Mpika) er Zambias femte president. Michael Sata leder partiet Patriotric Front.

Sata startet sin politiske karriere i regjeringspartiet Movement for Multiparty Democracy (MMD), der han etterhvert kom til å tilhøre den indre kretsen[trenger referanse] rundt Frederick Chiluba, landets president fra 1991 til 2002.

I valgkampen i 2006 markerte Sata seg som kritisk til kinesiske gruveinvesteringer i landet, og uttalte at han ville utvise kinesiske selskaper som ble anklaget for å utnytte zambiske arbeidere. I 2008 forsikret han imidlertid at utenlandske investeringer i landet ville være trygge hvis han ble valgt til president, og at landet trengte kinesisk teknologioverføring.

Sata lover også å bekjempe korrupsjon, et problem som fikk velgerne til å vende ryggen til forgjengeren Banda. Sata har uttalt at det er en klar kobling mellom korrupsjon og fattigdom.

Det fine er det ikke bare Karl Eirik Schjøtt-Pedersen vi lurer på hvor er.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This