mandag, januar 17, 2022

Litteraturhuset i Oslo har fått ny sjef

Må lese

Nordkoreanske hackere stjal 400 millioner dollar i kryptovaluta

Et stort problem for all kryptovaluta er manglende regulering, noe som gjør eiere sårbare for angrep fra...

Har solgt en leilighet på 900 kvadratmeter for 1,6 milliarder

En fireroms toppleilighet med utsikt mot Central Park ble torsdag solgt for over 1,6 milliarder kroner, et...

Hvordan forstå odds i sport

Sport i seg selv er veldig spennende, men til tider så kan det være litt gøy å...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kommentator i Dagbladet Andreas Wiese er ansatt som ny sjef for Litteraturhuset i Oslo. Han overtar for lusekoftekommunist Aslak Sira Myhre.

Litteraturhuset har hatt stor suksess i Oslo, med aktiviteter nesten hver eneste dag i tillegg til kafe, restaurant og bokhandel. Litteraturhuset i Oslo har i tillegg til dette hatt tv sendte debatter på NRK og ført til at litteraturhus har poppet opp over hele landet. (er et sted stort nok for en bensinstasjon er det stort nok for et litteraturhus) Styreleder i Litteraturhuset Anne Carine Tanum sier at de er svært glade for å kunne knytte til seg Andreas Wiese som daglig leder.

«Wiese har bred kompetanse fra kulturfeltet, han kjenner huset godt og vi har stor tro på at han vil kunne utvikle huset videre som institusjon de neste årene. I tillegg har han både økonomifaglig bakgrunn og ledererfaring»

Andreas Wiese er født 1958 og har vært ansatt som journalist i Dagbladet siden 1993. Han er utdannet fra Norges Handelshøyskole og Universitetet i Bergen, med fagene økonomi og litteratur. I tillegg er han utdannet teaterregissør ved Statens Teaterhøgskole.

Stillingen som daglig leder av Litteraturhuset er en av de mest spennende og interessante i norsk kulturliv. Jeg kommer til et veldrevet hus med svært kompetente medarbeidere. Sammen med dem gleder jeg meg til å utvikle Litteraturhuset videre, sier Andreas Wiese til bok365

Wiese tiltrer i stillingen senest ved årsskiftet.

Til tross for stor publikumssuksess er det store kostnader forbundet med driften av Litteraturhuset. Fritt Ord skal bidra med tre millioner kroner i støtte til Litteraturhuset per år til og med 2020. Stiftelsen har frem til i år bidratt med ti millioner kroner i årlig støtte.

Avtroppende leder Aslak Sira Myhre manglet 7,5 millioner kroner for å sikre den årlige driften i mai tidligere i år. Aktører som DNB og milliardær Johan H. Andresens investeringsselskap Ferd er blant dem som bidrar med penger.

- Advertisement -

Siste nytt

Nordkoreanske hackere stjal 400 millioner dollar i kryptovaluta

Et stort problem for all kryptovaluta er manglende regulering, noe som gjør eiere sårbare for angrep fra...

Har solgt en leilighet på 900 kvadratmeter for 1,6 milliarder

En fireroms toppleilighet med utsikt mot Central Park ble torsdag solgt for over 1,6 milliarder kroner, et av de dyreste salgene noensinne...

Hvordan forstå odds i sport

Sport i seg selv er veldig spennende, men til tider så kan det være litt gøy å gjøre det mer personlig, ikke...

Verdensbanken ser en kraftig nedgang i veksten, risiko for «hard landing» for fattige nasjoner

Verdensbanken har i dag kuttet sine prognoser for økonomisk vekst i USA, eurosonen og Kina og advart om at høye gjeldsnivåer, økende...

Nordmenn julehandlet for nesten 130 milliarder kroner

Foreløpige resultater viser at nordmenn økte handelen i november og desember med om lag 2 prosent siden 2020, og dermed julehandlet for...

More Articles Like This