søndag, mars 7, 2021

Litteraturhuset i Oslo har fått ny sjef

Må lese

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kommentator i Dagbladet Andreas Wiese er ansatt som ny sjef for Litteraturhuset i Oslo. Han overtar for lusekoftekommunist Aslak Sira Myhre.

Litteraturhuset har hatt stor suksess i Oslo, med aktiviteter nesten hver eneste dag i tillegg til kafe, restaurant og bokhandel. Litteraturhuset i Oslo har i tillegg til dette hatt tv sendte debatter på NRK og ført til at litteraturhus har poppet opp over hele landet. (er et sted stort nok for en bensinstasjon er det stort nok for et litteraturhus) Styreleder i Litteraturhuset Anne Carine Tanum sier at de er svært glade for å kunne knytte til seg Andreas Wiese som daglig leder.

«Wiese har bred kompetanse fra kulturfeltet, han kjenner huset godt og vi har stor tro på at han vil kunne utvikle huset videre som institusjon de neste årene. I tillegg har han både økonomifaglig bakgrunn og ledererfaring»

Andreas Wiese er født 1958 og har vært ansatt som journalist i Dagbladet siden 1993. Han er utdannet fra Norges Handelshøyskole og Universitetet i Bergen, med fagene økonomi og litteratur. I tillegg er han utdannet teaterregissør ved Statens Teaterhøgskole.

Stillingen som daglig leder av Litteraturhuset er en av de mest spennende og interessante i norsk kulturliv. Jeg kommer til et veldrevet hus med svært kompetente medarbeidere. Sammen med dem gleder jeg meg til å utvikle Litteraturhuset videre, sier Andreas Wiese til bok365

Wiese tiltrer i stillingen senest ved årsskiftet.

Til tross for stor publikumssuksess er det store kostnader forbundet med driften av Litteraturhuset. Fritt Ord skal bidra med tre millioner kroner i støtte til Litteraturhuset per år til og med 2020. Stiftelsen har frem til i år bidratt med ti millioner kroner i årlig støtte.

Avtroppende leder Aslak Sira Myhre manglet 7,5 millioner kroner for å sikre den årlige driften i mai tidligere i år. Aktører som DNB og milliardær Johan H. Andresens investeringsselskap Ferd er blant dem som bidrar med penger.

- Advertisement -

Siste nytt

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

More Articles Like This