søndag, desember 6, 2020

Hvilken hund er den raskeste i verden?

Må lese

Elon Musk: «Vår aksje blir knust som en souffle under en slegge»

Elon Musk er grunnlegger og administrerende direktør for Tesla Motors har blitt verdens rikeste eller nest rikeste...

James Bond pistol solgt for 2,2 millioner

Som du muligens husker fra den første James Bond-filmen «Dr. No» var det ikke med stor glede...

Trøbbel når du bytter ut en helgen mot en fotballgud

Etter Diego Maradona sin død var det nesten uunngåelig at Napoli, både byen og fotballklubben ville hylle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Ulike hunderaser har forskjellige egenskaper. Noen er lette å trene eller få til utføre atletiske ting, mens andre blir respektert for sitt storslåtte utseende eller vennlige personlighet. 

Når det gjelder ren hastighet, der den magre og smidige «sofaputen» Greyhound den aller raskeste. – Den har den perfekte formen for å løpe, toppfarten er 72 Km i timen. – Hunden er bygget for fart, men når den ikke løper så elsker den å slappe av.

Les: Har funnet en ny menneskeart

Fra den smale, aerodynamiske hodeskallen til de støtdempende føttene, Greyhounds er perfekt konstruert for høyhastighets forfølgelse. Greyhounds «omvendte S» -form, den magre skjønnheten, skapt av den dype brystkassen som forsiktig bøyes inn i en tett gjemt midje, har vært et objekt for fascinasjon for kunstnere, poeter og konger så lenge mennesker har kalt seg siviliserte.

En vanvittig akselerasjon:»en Greyhound kan i løpet av sine første seks skritt komme opp i 72 kilometer i timen» sier hundeforfatter og professor i psykologi Stanley Coren, Ph.D. sier i Psychology Today.

Les på Popidol: Bekreftet: «Friends» gjenforening

Geparden er det eneste andre landdyret med den grad av akselerasjon. (Denne vakre skapningen når regelmessig hastigheter på 90 km /h , men dets virkelige talent ligger i å gå fra hvile til 60 km / t på omtrent 3 sekunder.)

Som Coren påpeker, er Greyhound det raskeste medlemmet av en gruppe jakthunder som kalles sikthunder. -Deres jobb er å oppdage byttedyr av syne og deretter løpe den ned. Synshunder inkluderer piskesprut, salukis og afghanske hunder, og de har alle det store brystet, overdimensjonert hjerte og smal midje som lar dem bøye kroppen slik at hvert skritt bærer dem mer enn en full kroppslengde.

Selv om Greyhound er kjent for å ha en ekstrem spurt kan de løpe langt så lenge de reduserer farten til 65 kilometer i timen.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Siste nytt

Elon Musk: «Vår aksje blir knust som en souffle under en slegge»

Elon Musk er grunnlegger og administrerende direktør for Tesla Motors har blitt verdens rikeste eller nest rikeste...

James Bond pistol solgt for 2,2 millioner

Som du muligens husker fra den første James Bond-filmen «Dr. No» var det ikke med stor glede Bond godtok å bruke Walther...

Trøbbel når du bytter ut en helgen mot en fotballgud

Etter Diego Maradona sin død var det nesten uunngåelig at Napoli, både byen og fotballklubben ville hylle sin store helt. I tillegg...

Strålende hærverk av en fransk kunstner

Den franske kunstneren Cal er det mange vil kalle en vandal. Hans hærverk er ikke ødeleggende eller frekke, men ganske så smarte,...

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til Everton. - Nå lever den...

More Articles Like This