Hva skjer når bilen din blir stjålet?

0
610

Krise, hvor er bilen din? du mener nesten helt sikkert at det var her du parkerte. Kan du ha parkert et annet sted, men glemt det? nei så sløv er du ikke. Likevel en ekstra runde i nabolaget for å bli helt sikker.

Bilen er stjålet, flere ting skjer samtidig, du har glemt nødnummeret til politiet og er usikker på om det kan ringes, ingen er i nød, det er bare bilen din som er borte.

Du løper i retning av nærmeste politikammer og fikler med telefonen, det er viktig å være rask slik at politiet får beskjed, at grensen stenges og Dagsrevyen kan komme med en etterlysning, at letemannskaper blir sendt ut, at bilen din blir funnet.

Med bossanovarytmer på telefonen nærmer du deg politikammeret, du kommer igjennom og de tar dine detaljer, du puster lettet ut og går siste de siste meterne vel vitende om at alt ting er på gang.

Vel fremme møter du en hyggelig person som stiller deg spørsmålet om du har ringt inntauingstomter, du svarer nei og får en Post-it lapp med 4 forskjellige telefonnummer (politiet liker lapper).  Du ringer rundt og møter ringer folk som sitter i en taue bil ett eller annet sted og tauer, eller en som noterer på sin Post-it lapp at du har ringt. Alle disse samtalene tas mens du vet bilen var lovlig parkert og betalt for og dermed ikke tauet bort.

Du returnerer til avlukket med den hyggelige personen som stiller deg spørsmål fra et skjema og ender opp med å gi deg en lapp som du må presentere til ditt forsikringsselskap, med på veien får du beskjed om at de fleste bilene blir funnet igjen. Du ringer forsikringsselskapet ditt og blir enige om å vente å se.

Dette er det som ikke skjer

Man skulle tro at biltyver med stor sannsynlighet er innblandet i andre kriminelle handlinger også og at biltyverier skulle være en prioritet, slik er det ikke.

Vel ute på gaten så skjønner man at ikke Dagsrevyen kommer til å ringe og be om et intervju og oppfordre folk til å være på utkikk etter bilen din. Bilen din er meldt stjålet og, neida tollvesenet er ikke informert. Hvis de mistenker at bilen er stjålet kan de sjekke i register, men bare på mistanke.

Hvis bilen din blir i landet er det fordi de ønsker å bruke den en kort stund og så få en ny, de parkerer over alt og får bøter, de som skriver ut bøter villig vekk på bilen din har ikke noen mulighet til å sjekke om den er stjålet. Etter noen uker begynner du å få bøter hvor det står hvor bilen din var for 3 uker siden. Hvis parkeringsvakter hadde sjekket om bilen faktisk var stjålet kunne de ringt til politiet, de kunne ventet i «buskene» og tatt tyvene når de kommer tilbake for å kjøre.  Ikke mye detektivarbeid der.

Bilen din kjører også noen ganger gjennom bompengeringen,  passeringer noteres og regning sendes.  Disse pengegriske selskapene har samme råtne praksis som private parkeringsselskaper, og nekter først å betale tilbake for passeringene med følgende argumentasjon. Det kan tenkes at du selv har meldt bilen stjålet slik at du kan parkere og kjøre i gjennom bompengeringen gratis. Du må altså i tillegg til å legge frem anmeldelsen føre bevis for at du ikke var i den stjålne bilen din.

Imellomtiden på politistasjonen har saken din fått en saksbehandler, som ikke ringer noen, ikke sender noen mailer, ikke tar en tur til der bilen din stod, ikke er inne når du ringer og som har noen hundre andre saker som med stort omhu blir arkivert.

 

tabola

No posts to display