onsdag, mai 5, 2021

Hva koster det å bare ta imot 8000 Syria-flyktninger?

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er tydeligvis lett å begrave seg i tall om hva det koster å ta imot 8000 Syria-flyktninger i løpet av tre år. Tallene varierer, men er i alle fall små. Bruttotallene fra Justis- og beredskapsdepartementet viser at det koster ca. en million kroner pr flyktning over fem år. Mennesker fra Syria regnes på grunn av høy utdannelse og «god arbeidsmoral» som lett å integrere i samfunnet. Det at mange vil kunne bidra direkte til verdiskapningen gjennom å arbeide er ikke med i tallene.

Det er i avtalen mellom majoriteten av partiene på Stortinget satt av litt over en milliard i året til dette formålet. Dette er veldig lite penger, noe som kan illustreres ved at det er ca 15% av omsetningen av potetchips i Norge.  FRP sier de vil hjelpe en million mennesker i nærområdene med denne milliarden istedenfor å bosette 8000 i Norge.  Det høres ut som et godt forslag hvis det hadde vært sant. Sammenligner man bruttotallene, noe som selvsagt er vanskelig å gjøre, er resultatet at en Syria-flyktning i Norge som får mulighet til et nytt liv, tilsvarer åtte Syria-flyktninger som kun får mat og medisiner i nærområdet (nødhjelp).

Det er et sterkt behov for å gå videre enn bare å gi nødhjelp, med å bidra til å bygge opp landene igjen, med å gi mulighet for opplæring, helse og arbeid.

Man må også ta med i regnestykket at en flyktning i Norge lever, spiser og bor. Forbruk i Norge er bra for norsk økonomi. Alle, selv de uten økonomi utdannelse, vet at aktivitet avler aktivitet. En Syria-flyktning må ha et sted å bo. De trenger å spise, de benytter seg av kulturtilbud og reiser, alt dette betales det for og det gir igjen bidrag til næringsliv, kommuner og stat.

Den største forskjellen mellom en Syria-flyktning og en gjennomsnittlig FRP velger er at Syria-flyktningen bruker støtten fra staten i Norge og ikke på spanskekysten.

Med vår aktive hjelp, er flere relativt stabile land blitt områder det er umulig å bo i. Syria, Libya, Irak har blitt til infernoer av faenskap og vold. Antallet flyktninger er så stort at vi må tilbake til andre verdenskrig for å se dets like. Millioner er på flukt og her sitter vi og ignorerer vårt moralske ansvar.

Dessverre har vi som nasjon blitt så egoistiske at vi fremstår som en nasjon uten empati. Denne egoismen blir lagt merke til i verden og skader allerede vårt omdømme. Det blir ikke like hyggelig å være norsk i utlandet fremover. Vårt omdømme raseres i Putin lignende tempo. Vi gir faen mens små barn skyller opp på våre feriestrender.

For en stund siden var jeg og handlet på Sandvika storsenter, tok en billett for 3 timer. Handlet, ordnet noen småting og spiste middag. Jeg hadde god tid og brukte 3 timer og 8 minutter. Det lå en bot på 800 kroner på ruta. Siden har jeg ikke handlet der og kommer ikke til å gjøre det igjen. Dette taper butikkene på Sandvika storsenter 5000 i måneden på.

Det samme er det med nasjoner. Oppfører vi oss som drittsekker vil ikke folk handle med oss, komme å besøke oss eller ta oss imot som gjester i sine land. Drittsekk image er ikke lett å bli kvitt, spør bare neste russer du møter.

Det at vi reiser verden rundt med lomma full av penger og forteller alle vi møter at Norge er verdens rikeste land «You know», hjelper heller ikke på vårt omdømme.

Fem punkter som gjør mer for vårt omdømme enn kronprinsbesøk i Saudi Arabia:

  1. Norge bruker noen titalls milliarder på å sørge for at ingen flere trenger å ofre livet for å komme seg til Europa.
  2. Norge bruker noen titalls milliarder til for å utdanne og bygge institusjoner i landene vi har bombet tilbake til steinalderen.
  3. Norge investerer noen titalls milliarder i bedrifter som bidrar positiv til å gjenreise landene.
  4. Norge ettergir all gjeld til fattige land og kutter handelsbarrierer.
  5. Norge bidrar med noen titalls milliarder for å hjelpe de landene som er nærmest i Europa med å hjelpe de flytningene som er der, spesielt Hellas og Italia.

Men det haster, for hver dag blir det enda litt dyrere å gjenreise vår stolte tradisjon å med å hjelpe mennesker i nød arvet fra blant andre vår polarhelt Fridtjof Nansen.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This