Det er ulovlig å dø i parlamentet

0
235

London en verdensmetropol som utvilsomt er en av verdens mest spennende og viktigste byer. Rik historie, minner om en tid da Great Britain virkelig var «Great».

En litt spesiell lov som gjelder for parlamentet i London, det er altså ikke lov å dø i parlamentet. Det er en rekke litt uvanlige ting med denne byen vi tenke du ikke var klar over og ville vite om.

Varehuset Harrods hadde eget utsalg av kokain helt frem til 1916, årsaken til at de sluttet var beslutningen om å ikke lenger selge medisiner.

Alle biler som kjører ut eller inn til London får skiltene sine avlest og sjekket opp imot en database over stjålne biler. Ble bestemt innført etter IRA bombingen i London i 1973. I Norge kan en stjålet bil få parkeringsbot eller kjøre gjennom en bompengestasjon uten at politiet får beskjed.

London er den byen verden hvor politiet har tilgang til flest kameraer. Det er så mange kameraer at de har som vane å følge kriminelle gjennom nettverket av kameraer istedenfor å gå eller kjøre bil. Gjennom systemet studeres også folks kroppsspråk og bevegelser. Oppdages noe mistenkelig flagges vedkommende og de følges videre med argusøyne.

Til tross for at London er i England , et land kjent for mye regn, regner det faktisk mindre enn New York City.

Tar du tuben og stanser på Aldgate stasjon kan du tenke på at etter svartedøden i 1665 ble mer enn 1000 personer begravet der. Stasjonen er bygget opppå.Var det noen som sa spøkelser ?.

Great Ormond Street Hospital eier opphavsretten til Peter Pan etter forfatteren JM Barrie. Han hadde selv ingen barn og donerte rettighetene til dem i 1929. Alle royalties og går rett til sykehuset.

Big Ben ‘er faktisk ikke navnet på klokketårnet i seg selv, det er navnet på bjellen, den ringer for øvrig med tonen E..

Mesteparten av London Underground går faktisk ikke under jorden (underground). 55% av skinnene er over jorden. Litt slitsomt muligens å kalle det «over og underground».

Reglene for å kunne kjøre en av Londons svarte drosjer er meget tøffe. Sjåførene må huske ca 25.000 gater, 320 forskjellige ruter og landemerker for å bli sertifiserte drosjesjåfører. Testen er kalt «The Knowledge «. Det ser ikke ut som om reglene endres med det første til tross for moderne navigasjon.

Politikere i London er lik politikere andre steder, de sørger for seg selv. I The Palace of Westminster, hvor House of Commons og House of Lords møter, finns åtte super billige barer, seks restauranter, en frisørsalong og en skytebane. Det koster nesten ingen ting takket være ydmyke britiske skattebetalere. Kunne det passe med en middag, med vin og dessert til 23 kroner kanskje. ?

Da Millennium Dome (nå kjent som O2 Arena) ble åpnet var den største strukturen i sitt slag i verden. Stor nok til å huse Statue of Liberty eller Kheopspyramiden.

Jeremy Bentham en rik entreprenør og politiker var i sin tid med å forfatte store deler av det moderne England sine lover. Ved sin død i 1832 donerte han alle sine eiendommer til «London University College». Den makabre betingelsen på dette var at han skulle stoppes ut, påkledd hans fineste klær og monteres på en stol. Fra denne stolen skulle han delta på det den årlige generalforsamlingen i Universitetet.

I England kjører de på feil side av veien, bortsett fra en liten gatestubb på vei inn til Savoy Hotell i London.

Bønner er cowboy mat, det er noe alle vet, likefult spiser Britter dobbelt så mye bønner pr person enn amerikanerne, enda mer overraskende er at på toppen av listen over bønnespisere i England ligger London på toppen.

Det mistes hver eneste år ca 80000 paraplyer på London Underground .

Benjamin Jonson en av Englands viktigste poeter og god venn av William Shakespeare, var så fattig da han døde at han ble gravlagt stående, i gulvet av Westminster Abbey kan man se en liten sten som markerer han gravsted.

Rudolf Hess var den siste fangen som ble holdt fanget i Tower of London.

tabola

No posts to display