Hit vil du IKKE reise på ferie

0
134
Foto: Shutterstock

Det er noen land og byer stadig flere ikke vil reise til, viser tall fra Finns reiseundersøkelse. Særlig et land skiller seg ut.

Det er viktig å ha det trygt og trivelig på en ferietur og det virker inn når respondentene blir spurt om hvilke steder de IKKE vil reise tilbake til.

Godt over 20 prosent sier at de absolutt ikke vil tilbake til Tyrkia, og hele 50 prosent av respondentene svarer at de ikke vil tilbake til den aktuelle destinasjonen fordi det er “lite hyggelig”. 34 prosent sier også at dårlige minner er grunn til at de ikke vil tilbake, 32 prosent at det er skittent og 30 prosent oppgir frykten for terror som grunn.

– Det er viktig at det er hyggelig og god stemning der man skal på ferie. Det er nok også mye av grunnen til at mange drar til samme sted om igjen og om igjen – fordi man vet hva man får, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

– At Tyrkia har falt i popularitet, er kanskje ikke så overraskende. Selv om mange fortsatt reiser dit, er det nok slik at en del synes Tyrkia er litt utrygt, og selv om det er billig, finnes det mange andre, alternative destinasjoner som er like billige og “tryggere”. Tyrkia grenser også til krigsherjede Syria, som heller ikke er særlig positivt. Mange nordmenn har rett og slett droppet Tyrkia til fordel for andre land i Sørøst-Europa.

Det er flest nordlendinger (28 prosent) og vestlendinger (29 prosent) som oppgir at de ikke vil tilbake til Tyrkia. Og disse har tydeligvis hatt dårligere opplevelser med landet enn Oslo- og Østlendinger, hvor henholdsvis 15 og 17 prosent av beboerne sier at de ikke vil tilbake til Tyrkia.

Les på F7 City: 5 ting du må gjøre i Paris

Men mange reiser likevel

Til tross for at Tyrkia er destinasjonen færrest sier at de vil tilbake til, har tidligere data fra FINN reise vist at Tyrkia også er en av destinasjonene med størst vekst i bestillinger i år, både på fly og pakkereiser.

Etter et par dårlige sesonger i 2016 og 2017 er de nå på full fart tilbake til gammelt nivå.

– Tyrkia er fortsatt relativt billig, mens de mest populære sommerdestinasjonene, som Spania, Hellas og Kroatia, har blitt dyrere. Så det er nok mange som velger å dra til Tyrkia på grunn av pris, og så er det nok en del som reiser dit da for første gang, sier Terje Berge.

Heller ikke Egypt og Bulgaria kommer særlig godt ut i reiseundersøkelsen, og havner på andre og tredjeplass over destinasjoner nordmenn ikke vil tilbake til. Russland og USA følger deretter

 

tabola

No posts to display