Gud er en ond, allmektig galning

0
187

Stephen Fry som hadde tenkt å bli prest er ute og hisser på seg kristne med en logikk det er meget vanskelig å komme med motargumenter til. Han blir intervjuet daglig og spesielt nå som han har giftet seg med en mye yngre mann. Naturlig nok kommer spørsmålet om moral og tro opp og i den forbindelse kom han med en oppsiktsvekkende karakteristikk av gud.

På spørsmålet hva ville du sagt til gud hvis du møtte han svarte Fry «Du er en ond, allmektig galning, du har oppfunnet kreft og insekter som borer seg ned i barns øyne»

«Gud er allmektig og skaperen av alt, du kunne gjort noe med alt det forferdelige, men velger å ikke gjøre det, med andre ord du er en drittsekk»

Religion har i det siste blitt høyaktuelt og flere av verdens konflikter er nå drevet av tro enn tidligere, ekstremister innen nesten alle verdensreligioner preger nyhetsbildet og henvisning til Gud skal legitimere grusomme handlinger. Samme henvisning benyttes også av verdens ledere og det virker som en umulighet å skulle bli president eller statsminister uten å være troende og ledet av Gud i sin politiske gjerning.

Problemet blir stort når likheten i argumentasjon for handlinger mellom demokratiske folkevalgte ledere og fundamentalister blir for stor. USAs mest latterliggjorte president i moderne tid George Bush Jr klarte til tross for generell latterliggjøring å samle støtte for krigføring og var lenge i den forbindelse med krigføringen nesten immun for latterliggjøring. Årsaken var at dette var et korstog mot det onde med Guds og det godes hjelp.Juice

Hvis gud finnes, kan man spekulere, vil Stephen Fry brenne i helvete for sine kommentarer og sine preferanser for livsledsager? Hans agenda er imot all ondskap og for det gode, han sier gud er ansvarlig.

Vi vet ikke om dette er et korstog fra Stephen Fry eller om det er noe han sier som et lettvint svar i et intervju, han er kjent for å skyte fra hofta.

Opprøret som nå kommer mot hans uttalelser er langt sterke enn opprøret mot den ondskapen han vil at Gud skal fjerne. Det er farlig for en humorist å lage humor rundt religion, Bård Tufte Johansen og Harald Eia skal i et show KRENK 2015 i kveld teste grensene for humor og krenkelse av religion.

Charlie Hebdo betalte med blod for å kunne lage humor rundt religion, hvorfor er det så farlig å kritisere og lage humor rundt tema, og er det kanskje det som er løsningen for at verden skal kunne overleve med religioner. Skal Islamister som dreper på grunn av en tegning fortsatt få lov til å kalle seg for troende, skal en prest som forgriper seg på smågutter være hevet over kritikk og latterliggjøring. Er det greit å se det underholdene i at en Norsk prest stjeler 18 millioner kroner i kollekt og bruker pengene på dop og horer.

Verdens ledere er ikke hevet over kritikk og latterliggjøring, men de har fått et effektivt kneblingsverktøy når de påberoper seg Guds støtte for sine handlinger.

Stephen John Fry er en engelsk komiker, forfatter, skuespiller, spaltist, filmskaper og TV-personlighet. Han fremstår som en varm person og har en lang liste med filmer bak seg, blant annet Hobbiten og Sherlock Holmes. Han er også den ene halvpart i duoen Fry and Laurie sammen med Hugh Laurie.

tabola

No posts to display