søndag, desember 5, 2021

Glem Tesla nå kommer Faradays Future

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

LAS VEGAS: Valg av sted for lanseringen av Faradays Future (FFZERO1) sin 1000 hestekrefter konseptbil er ikke tilfeldig. Det er ikke spart på noe. Den beste sammenligningen journalistene som var tilstede under lanseringen kunne komme på var at det var som de første minuttene av Matrix.

Publikum var forhekset fra første sekund. Er det virkelig mulig? kan dette være en elektrisk bil? Spørsmålene var mange, men lysten til å ta dette monstret av en bil ut på gata var større.

Den nystartede bilfabrikken fra Gardene i California leverer en elektrisk bil som ikke kan sammenlignes med noe annet vi har sett så langt.

Hvis du har mye penger, og behov for å late som om du er miljøvennlig vil FFZERO1 være et perfekt valg.

Det finnes så klart noen landsens dørvakter og pløsete småkriminelle som fortsatt synes Tesla er kult, men er du ute etter en penisforlenger som faktisk virker er Faraday Future perfekt. Med så mye krom, vekt og utstyr kan bilen til tross for at den er elektrisk neppe kalles for miljøvennlig. På den andre siden har ikke miljøaspektet vært motivasjonen til de som kjøper el biler i luksussegmentet.

Faraday-Future-FFZERO1-live-3

Variable Platform Architecture

Bilen som ble lansert nå bærer bud om at det kommer mange flere bilder, de har laget bilen på noe som kalles Variable Platform Architecture (VPA). Alle fremtidige biler de produseres vil baseres på denne plattformen. I hovedsak er det et chassis skateboard-stil med som gjør at FF enkelt kan skalere opp eller ned plattformen for ulike typer kjøretøy.

VPA bruker strenger av batterier istedenfor en stor batteripakke som vi er vant til så langt, dette gir lavere vekt og mulighet for å tilpasse effekt og kjørelengde etter behov. Kort fortalt kan du velge mellom å kjøre veldig fort, men kort eller mer moderat og langt.

Racing utgaven av FFZERO1 vil kunne yte 1000 hestekrefter, og gå 0-100 kmt på under 3,0 sekunder og ha en toppfart på over 200 kmt.

Fleksibiliteten gjør også at de kan velge mellom ett, to eller tre motoroppsett, noe gjør at du kan velge mellom front-, bak- eller firehjulsdrift. Og, fra et sikkerhetsmessig synspunkt, gjør konstruksjonen også for større deformasjonssoner.

CX7geQjWMAAvfd0

Smarttelefon

Rattstammen har blitt utstyrt med en smarttelefon. Dette sammen med et høyt antall kameraer gjør at du kan velge om du vil sitte bak rattet og kjøre eller sitte hjemme. En god ide her er hvis du f.eks. har tenkt deg på kino og det ikke er parkering i nærheten. Hopp ut av bilen, kjør den til en parkeringsplass og så kommer bilen og henter deg etterpå.  For dette kan du velge om du vil styre selv, med telefonen din eller la bilen gjøre jobben selv.

De har også tenkt nytt med plassering av mennesker inne i bilen, siden alle elektriske komponenter er under føreren i stedet for foran, har Faraday Future sine designere kunnet flytte føreren nærmere fronten og formet rundt sete en «perfekt aerodynamisk dråpeprofil».

Pris i Norge – det er det ingen som vet, når det kommer hit – usikkert.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This