Mars er stedet hvor de fleste jordboere (oss) med sans for romeventyr drømmer om å reise. Det er fordi den røde planeten har vært en trofast følgesvenn til vår siden uminnelige tider og er til dags dato det eneste stedet av dens størrelse i solsystemet som kan opprettholde menneskelig liv, hvis den er riktig skjermet og beskyttet av teknologi.

Av en eller annen klarte vi ikke å følge opp med nye reiser til månen, langt mindre til andre planeter etter Neil Armstrong i 1969 ytret de berømte berømte ordene: «Et lite steg for mennesket, et stort skritt for menneskeheten».

Les: Ed Sheeran har ikke gitt opp Premier League-drømmen

Sanddyner i Capen-krateret på Mars

Vi ønsker å se på Mars som menneskehetens neste hjem og den konstante flommen av informasjon som kommer vår vei der oppe, inkludert (eller spesielt) de tusenvis av fotografier tatt av HiRISE-kameraet fra høyt oppe i bane bidrar.

LES: Fortsetter Paul Pogba å rote forsvinner Juventus

Nesten hver eneste av dem viser noe spektakulært, mystisk eller i det minste verdt et personlig utseende.

Her er et bilde tatt av HiRISE fra en høyde på 275 km. Den skildrer en del av Capen-krateret, i Terra Sabea-regionen på planeten, en 70 km (43 mil) nedslagsrest som nå er dekket av, hva annet, sanddyner.

I noen områder dekket av mørktonet lagdelt materiale, er disse sanddynene like spektakulære som noen av de andre spredt over hele planeten. Men vinkelen på dette bildet, måten lyset faller på sanddynene, og hjernens tilbøyelighet til å finne mønstre og lignende ting der det ikke er noe, får noen av oss til å se noe helt annet.

Trailer for dokumentaren om kampen mellom Godzilla og King Kong!

At noe annet ville være fotspor, gigantiske og så tett sammen at det får deg til å forestille deg en trebent romvesen som rusler over den nå døde jorden.

De mørke sanddynene ser ut til å ha ordnet seg i fotspor med fingrene pekende nordover, hvert fotavtrykk en smule foran hverandre, som om Mars-Godzillaen var på farten. For skala, husk at fotografiene viser en flekk av bakken som er omtrent 5 km (3 miles) på tvers.

f7.no -> adds
tabola