Gir 33 millioner mennesker fri for å se på fotballkamp!

0
140
Null press, 33 millioner ser på og forventer seier. (foto: peruianske landslaget, twitter)

På mandag skal Peru opp mot Australia i VM-kvalik. Den siste kampen i kvalifiseringen til VM i Qatar avgjør hvilke av de to nasjonene som får skvise seg inn i VM-gruppa til Danmark, Frankrike og Tunisia.

Det begynner å bli altfor lenge siden Norge var én kamp unna kvalifisering til et VM (vi orker ikke å telle år), så vi kan ikke helt sette oss inn i situasjonen. Den peruvianske regjeringens ekstatiske tiltak gir oss likevel et innblikk i hvor mye dette kan bety for en nasjon med fotballdiggere.

LES: Ed Sheeran har ikke gitt opp Premier League-drømmen

For regjeringen har gitt hele befolkningen fri på mandag så de kan få med seg kampen mot Australia. Kampen spilles i Qatar, men president Pedro Castillo vil at folket skal benke seg foran TV-skjermen og støtte laget sitt – og feire.

-Regjeringen har bestemt at hele befolkningen får fri hele dagen, så de kan se vårt lag kvalifisere seg til VM i Qatar. Vi oppfordrer folk til å samles så vi kan feire denne store dagen, skriver regjeringen ifølge de peruvianske mediet RPP.

LES: Bayern München-boss stenger utgangsdøra for Lewandowski

Her er det tydeligvis ingen som ser for seg et potensielt tap mot Australia i anmarsj.

Vi stiller ikke spørsmål til hvordan det skal fungere at et land med 33 millioner innbyggere dropper å gå på jobb på mandag (vi teller med hjemmeværende, arbeidsløse, pensjonister og barn), og heller ikke hvem som betaler regningen på det RPP sier vil koste Peru hundrevis av millioner.

LES: Barcelona fnyser av bud på 700 millioner

Skulle nesten tro det nærmer seg valg…

OPPDATERT: Peru forsvant ut etter straffekonk og 4-5 tap mot Australia.

tabola

No posts to display