Frankrike forbyr bruk av ville sirkusdyr

0
90

Det er mange som liker ideen med sirkus, men som når de kommer dit får en dårlig smak i munnen. – Ville dyr som utfører kunster som ikke er naturlig for dem har fått mange til å reagere, også folk som ikke kommer i kategorien dyreaktivister.

Frankrike har en stolt tradisjon med omreisende sirkus og har av den grunn vært trege i å innføre et forbud. – For et par dager siden kunngjorde den franske miljøministeren forbudet mot å bruke ville dyr, et forbud som allerede er innført i 20 europeiske land.

Les: Fortsetter å gi dine skattepenger til rasistorganisasjonen «Human Rights Service»

Minister Barbara Pompili , som kunngjorde de nye reglene, fremhevet de etiske spørsmålene knyttet til «velferd for ville dyr i fangenskap». Tigre, elefanter, løver og bjørn reiser vanligvis store avstander i sine ville habitater. Sirkusdyr tilbringer lange timer i små bur og blir noen ganger tvunget til å prestere når de er syke.

På en pressekonferanse uttalte ministeren: «Tiden er inne for at våre forfedres fascinasjon med disse ville skapningene ikke lenger skal overføres til situasjoner der deres slaveri blir satt foran deres velferd.»

De nye reglene vil også gjelde for franske marine parker. Oppdrett av delfiner og spekkhoggere i fangenskap skal slutte. Sjødyr vil, som sine jevnaldrende i sirkus, bo i naturreservater. Disse reglene skal innføres i løpet av de neste årene.

Les på Sporten: To giganter venter på signaturen til Sergio Ramos

Overgangen skal sikres gjennom et 8 millioner euro omskolerings program for de som nå kommer til å miste jobben. «Vi ber sirkusene oppdage seg selv, det vil være en periode da de vil trenge støtte og staten vil være på deres side,» sa hun. «Denne transformasjonen vil ta flere år fordi den vil endre mange menneskers liv.»

For å lære mer om historien til sirkusdyr, kan du lese om det berømte Ringling-sirkuset i National Geographic .

tabola

No posts to display