tirsdag, april 13, 2021

Endelig klart for NRKs store drama-satsing

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Søndag 25. oktober er storsatsingen «Atlantic Crossing» endelig klar for norske TV-skjermer. Rollene spilles av et stjernelag med blant andre Sofia Helin, Tobias Santelmann og Kyle MacLachlan.

I aprildagene i 1940 blir Norge okkupert av Nazi-Tyskland,. Den norske kongefamilien tvinges på flukt, og kronprinsesse Märtha reiser til Sverige og senere til USA med barna Ragnhild, Astrid og Harald. Kronprins Olav følger sin far, kong Haakon, for å drive motstandsarbeidet sammen med den norske regjeringen fra England.

I USA utvikler det seg et nært vennskap mellom kronprinsessen og president Franklin D. Roosevelt. Märtha trer ut av sin beskyttede tilværelse og gjennomgår en personlig og politisk oppvåkning. På et tidspunkt da de allierte desperat trenger USAs hjelp i kampen mot Hitler, griper hun sjansen til å påvirke landets president. Märtha får en uformell, men avgjørende politisk rolle som er med på å endre krigens kurs.

«Atlantic Crossing» er en historie om en sterk kvinne og hennes personlige vekst, om kjærlighet og om en splittet familie som settes på store prøver.

«Atlantic Crossing» er resultat av en over ni år lang prosess, med omfattende research fra serieskaper og regissør Alexander Eik og medforfatter Linda May Kallestein. Serien er tro mot de historiske rammene. Samtidig er dette en fiksjonsserie der det som skjer i det private og personlige rom er oppdiktet.

Innspillingen fant sted i Norge og Tsjekkia fra desember 2018 til juni 2019. Tilgjengelig på NRK TV fra søndag 25. oktober kl. 06.00

- Advertisement -

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This