søndag, desember 12, 2021

Endelig klart for NRKs store drama-satsing

Må lese

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter...

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang...

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....

Søndag 25. oktober er storsatsingen «Atlantic Crossing» endelig klar for norske TV-skjermer. Rollene spilles av et stjernelag med blant andre Sofia Helin, Tobias Santelmann og Kyle MacLachlan.

I aprildagene i 1940 blir Norge okkupert av Nazi-Tyskland,. Den norske kongefamilien tvinges på flukt, og kronprinsesse Märtha reiser til Sverige og senere til USA med barna Ragnhild, Astrid og Harald. Kronprins Olav følger sin far, kong Haakon, for å drive motstandsarbeidet sammen med den norske regjeringen fra England.

I USA utvikler det seg et nært vennskap mellom kronprinsessen og president Franklin D. Roosevelt. Märtha trer ut av sin beskyttede tilværelse og gjennomgår en personlig og politisk oppvåkning. På et tidspunkt da de allierte desperat trenger USAs hjelp i kampen mot Hitler, griper hun sjansen til å påvirke landets president. Märtha får en uformell, men avgjørende politisk rolle som er med på å endre krigens kurs.

«Atlantic Crossing» er en historie om en sterk kvinne og hennes personlige vekst, om kjærlighet og om en splittet familie som settes på store prøver.

«Atlantic Crossing» er resultat av en over ni år lang prosess, med omfattende research fra serieskaper og regissør Alexander Eik og medforfatter Linda May Kallestein. Serien er tro mot de historiske rammene. Samtidig er dette en fiksjonsserie der det som skjer i det private og personlige rom er oppdiktet.

Innspillingen fant sted i Norge og Tsjekkia fra desember 2018 til juni 2019. Tilgjengelig på NRK TV fra søndag 25. oktober kl. 06.00

- Advertisement -

Siste nytt

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter...

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+. Seertallene er helt på linje...

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men likevel ønsker klubben sammen med...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

More Articles Like This