torsdag, mai 20, 2021

Endelig klart for NRKs store drama-satsing

Må lese

Skadet midtbanespiller kastes inn som keeper i Champions League

Den argentinske fotballklubben River Plate har et legendarisk akademi som har gitt verden noen av sine beste...

200 millioner vaksinedoser satt i EU

Vi nærmer oss slutten på reiserestriksjonene i Europa, land som Polen, Malta, Portugal, Spania, Tsjekkia, Irland og...

Nye kjendiser på 71 grader nord

Thomas Numme, Tshawe Baqwa, Cecilia Brækhus og Silya Nymoen er blant kjendisene som skal overta stafettpinnen når...

Søndag 25. oktober er storsatsingen «Atlantic Crossing» endelig klar for norske TV-skjermer. Rollene spilles av et stjernelag med blant andre Sofia Helin, Tobias Santelmann og Kyle MacLachlan.

I aprildagene i 1940 blir Norge okkupert av Nazi-Tyskland,. Den norske kongefamilien tvinges på flukt, og kronprinsesse Märtha reiser til Sverige og senere til USA med barna Ragnhild, Astrid og Harald. Kronprins Olav følger sin far, kong Haakon, for å drive motstandsarbeidet sammen med den norske regjeringen fra England.

I USA utvikler det seg et nært vennskap mellom kronprinsessen og president Franklin D. Roosevelt. Märtha trer ut av sin beskyttede tilværelse og gjennomgår en personlig og politisk oppvåkning. På et tidspunkt da de allierte desperat trenger USAs hjelp i kampen mot Hitler, griper hun sjansen til å påvirke landets president. Märtha får en uformell, men avgjørende politisk rolle som er med på å endre krigens kurs.

«Atlantic Crossing» er en historie om en sterk kvinne og hennes personlige vekst, om kjærlighet og om en splittet familie som settes på store prøver.

«Atlantic Crossing» er resultat av en over ni år lang prosess, med omfattende research fra serieskaper og regissør Alexander Eik og medforfatter Linda May Kallestein. Serien er tro mot de historiske rammene. Samtidig er dette en fiksjonsserie der det som skjer i det private og personlige rom er oppdiktet.

Innspillingen fant sted i Norge og Tsjekkia fra desember 2018 til juni 2019. Tilgjengelig på NRK TV fra søndag 25. oktober kl. 06.00

- Advertisement -

Siste nytt

Skadet midtbanespiller kastes inn som keeper i Champions League

Den argentinske fotballklubben River Plate har et legendarisk akademi som har gitt verden noen av sine beste...

200 millioner vaksinedoser satt i EU

Vi nærmer oss slutten på reiserestriksjonene i Europa, land som Polen, Malta, Portugal, Spania, Tsjekkia, Irland og Italia har nå så lave...

Nye kjendiser på 71 grader nord

Thomas Numme, Tshawe Baqwa, Cecilia Brækhus og Silya Nymoen er blant kjendisene som skal overta stafettpinnen når den neste sesongen av 71° nord...

Skuespiller Norman Lloyd er død 106 år gammel

Den amerikanske skuespilleren Norman Lloyd har sett gammel ut siden jeg var en liten gutt så det overrasker ikke at han er...

Andres Iniesta forlenger med Vissel Kobe

J-League laget Vissel Kobe er særdeles glade for å ha forlenget med den spanske fotballstjernen Andres Iniesta på hans 37-årsdag tirsdag.

More Articles Like This