torsdag, desember 16, 2021

Har en skummel plan om å tuppe Premier League ned fra toppen

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...

Premier League er fotballgalskap satt i system og har en helt spesiell posisjon rundt om i verden. Spanjolenes La Liga har sin Messi, hadde sin Ronaldo, og sikter seg nå inn mot toppen.

Sportslig er det Champions League-trofeet det dreier seg om, men for La Liga-organisasjonen handler det mest om penger, penger og mer penger.

Les: Får du tilbudet om å kjøpe skjorta til Ronaldo – lov oss at du sier nei!

Inntektene fra salg av TV-rettighetene til Premier League overgår den spanske ligaen. Nå har spanjolene fylt sine båter og har satt sine PR-seil for å hale inn på forspranget til ligamakerne på den engelske balløya.

-Vårt neste mål er å slå Premier League. Vi har La Liga-kontorer over hele verden der hundrevis av mennesker jobber med oss. Det er viktig å være tilstede i de mest populære og rikeste landene for å promotere oss så vi kan utvide og finne lokale sponsorer som får oss til å vokse økonomisk, sier La Liga-president Javier Tebas ifølge Gazetta dello Sport.

Les på Engelske klubber: Pochettino får valget mellom rødt og lyseblått

Det var festtalen, gi oss noen tall, senor.

-På syv år har vi mangedoblet verdien av La Liga. Inntjeningen fra TV-rettighetene i Spania har gått fra 236 millioner euro til 800 millioner euro. De internasjonale rettighetene har steget fra 550 millioner euro til 1200 millioner euro, skryter Tebas og legger til at alt dette har skjedd siden han tok over i 2013.

Tebas skryter av at TV-rettighetene er solgt til så ukurante fotball-land som Grønland og i Mongolia, men må samtidig innrømme at det er altfor stor andel av befolkningen i Storbritannia og asiatiske land som fortsatt lever et fattig liv uten spansk toppfotball.

Noen fler som fikk assosiasjoner til typer som Alexander den Store og hans likesinnede? Når vi hører at noen drar inn over 20 milliarder kroner på å selge TV-sendte kamper, da skjønner vi at fotball er alt annet enn lek og moro.

Les på Sporten: Paul Scholes: Norge har den neste Ronaldo eller Messi!!!

- Advertisement -

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This