tirsdag, oktober 20, 2020

Har en skummel plan om å tuppe Premier League ned fra toppen

Må lese

Drømmereise: Japan med lyntog

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til...

Reisetips: Idyllisk biltur fra Sørlandet til Vestlandet

En biltur langs kysten byr på stor variasjon, vakre omgivelser og herlige opplevelser. Her får du tips...

Bilhjulet kan falle av under kjøring

Det må være marerittet for en bilfører, likevel skjer det flere ganger årlig i Norge. Det er...

Premier League er fotballgalskap satt i system og har en helt spesiell posisjon rundt om i verden. Spanjolenes La Liga har sin Messi, hadde sin Ronaldo, og sikter seg nå inn mot toppen.

Sportslig er det Champions League-trofeet det dreier seg om, men for La Liga-organisasjonen handler det mest om penger, penger og mer penger.

Les: Får du tilbudet om å kjøpe skjorta til Ronaldo – lov oss at du sier nei!

Inntektene fra salg av TV-rettighetene til Premier League overgår den spanske ligaen. Nå har spanjolene fylt sine båter og har satt sine PR-seil for å hale inn på forspranget til ligamakerne på den engelske balløya.

-Vårt neste mål er å slå Premier League. Vi har La Liga-kontorer over hele verden der hundrevis av mennesker jobber med oss. Det er viktig å være tilstede i de mest populære og rikeste landene for å promotere oss så vi kan utvide og finne lokale sponsorer som får oss til å vokse økonomisk, sier La Liga-president Javier Tebas ifølge Gazetta dello Sport.

Les på Engelske klubber: Pochettino får valget mellom rødt og lyseblått

Det var festtalen, gi oss noen tall, senor.

-På syv år har vi mangedoblet verdien av La Liga. Inntjeningen fra TV-rettighetene i Spania har gått fra 236 millioner euro til 800 millioner euro. De internasjonale rettighetene har steget fra 550 millioner euro til 1200 millioner euro, skryter Tebas og legger til at alt dette har skjedd siden han tok over i 2013.

Tebas skryter av at TV-rettighetene er solgt til så ukurante fotball-land som Grønland og i Mongolia, men må samtidig innrømme at det er altfor stor andel av befolkningen i Storbritannia og asiatiske land som fortsatt lever et fattig liv uten spansk toppfotball.

Noen fler som fikk assosiasjoner til typer som Alexander den Store og hans likesinnede? Når vi hører at noen drar inn over 20 milliarder kroner på å selge TV-sendte kamper, da skjønner vi at fotball er alt annet enn lek og moro.

Les på Sporten: Paul Scholes: Norge har den neste Ronaldo eller Messi!!!

- Advertisement -

Siste nytt

Drømmereise: Japan med lyntog

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til...

Reisetips: Idyllisk biltur fra Sørlandet til Vestlandet

En biltur langs kysten byr på stor variasjon, vakre omgivelser og herlige opplevelser. Her får du tips til en tur fra Mandal...

Bilhjulet kan falle av under kjøring

Det må være marerittet for en bilfører, likevel skjer det flere ganger årlig i Norge. Det er spesiellt en del av året...

Erling Braut Haaland er Golden Boy finalist

Det som skjer omtrent på denne tiden hvert eneste år er at 40 nominerte blir til 20 finalister. - Det...

I sommer skulle Newcastle bli det neste City – nå «sponser» supporterne klubben

Det skapte virkelig liv og røre tidligere i år da noen Saudi-arabere skulle dytte inn milliarder av oljekroner i Premier League gjennom...

More Articles Like This