Forskere i Seoul har oppdaget en potensiell behandling for Alzheimers!

0
38

Alzheimers er en uhelbredelig og stadig progressiv nevrodegenerativ sykdom som fører til permanent tap av minne og kognitiv funksjon. Hittil har det ikke vært noen metoder for å behandle det. Forskere i Seoul sier at de nettopp har oppdaget en potensiell behandling for Alzheimers.

Alzheimers er en stadig progressiv sykdom som fører til gradvis tap av vitale funksjoner og som en konsekvens død. Alzheimers manifesteres av hukommelsestap, endringer i atferd, irritabilitet og aggresjon. Selv om sykdommen er forskjellig for alle, er hukommelsestap og synlige endringer i atferd de vanligste symptomene. Det er oftest funnet hos personer over 65 år, men det kan også vises tidligere, spesielt hvis noen i pasientens familie allerede har blitt diagnostisert. Det er spådd at det i 2050 vil påvirke en av 85 personer.

Alzheimers er en lumsk sykdom fordi den kan utvikle seg gjennom årene ubemerket. Før den angriper for godt synlig, utvikler den seg i hemmelighet i en ukjent og foranderlig periode. Forventet levetid etter diagnose er 7 år. Etter avsløring utvikler sykdommen så raskt at etter bare noen få måneder kan den syke personen kreve konstant omsorg.

Så langt, til tross for mer enn 1000 studier på en effektiv behandlingsmetode, har ingen terapi blitt oppdaget som stopper eller til og med bremser prosessen med sykdomsutvikling. Legene anbefaler bare mental og fysisk trening og et balansert kosthold, og for friske mennesker, for å forsinke øyeblikket for mulig forekomst av et problem med kognitive funksjoner.

Nå sier forskere i Seoul at de har oppdaget en potensiell behandling for Alzheimers. Denne typen demens anses uhelbredelig fordi ingen stoffer ennå er oppfunnet som ville være i stand til å ødelegge proteinene som er ansvarlige for utviklingen av sykdommen, og som disse proteinene ville bukke under. Det kan imidlertid endre seg, ettersom Seoul-forskere mener de har funnet en metode for å bryte ned spesifikke proteiner. Forskere ved Kyung Hee University i Seoul har designet verdens første forbindelse som angriper og bryter ned et posttranslasjonelt modifisert protein nært knyttet til Alzheimers patofysiologi.

Målrettet nedbrytning av modifiserte proteiner, en viktig del av utviklingen av Alzheimers sykdom, kan potensielt bli den første effektive behandlingen for tilstanden, sa Seoul-forskere.

Et protein hvis nedbrytning er ekstremt vanskelig og hvis sammenbrudd vil være spesielt gunstig for kampen mot Alzheimers, er p38. Under den endelige behandlingen av dette proteinet tilsettes en fosfatgruppe til den, som aktiverer den og endrer formen. Som et resultat produseres p-p38-proteinet, som er ekstremt stoffresistent. Forskere fra Seoul bestemte seg for å sjekke om det er mulig å lage en effektiv degrader som vil angripe og bryte ned p-p38. I sitt arbeid brukte forskerne PRZ-18002, et stoff som selektivt induserer p-p38 nedbrytning. Forskerne administrerte det til hjernen til musemodeller av Alzheimers sykdom og la merke til at det reduserte effektiviteten til p38-banen, og gjenopprettet sykdomsforstyrrede funksjoner.

Forskere i Seoul tror at deres oppdagelse vil være et gjennombrudd i søket etter den første effektive behandlingen for Alzheimers.

tabola

No posts to display