UEFA-sjef Aleksander Ceferin vil legge agenter til i Fair Play regler

0
100
Aleksander Ceferin

Det er på høy tid noe gjøres med de økonomiske fair play (FFP) reglene, det har ikke hindret Barcelona å være på konkursens rand, at agent Mino Raiola (og andre) har tatt penger over, under og gjennom bordet og at noen klubber synes å kunne gjøre akkurat som de vil.

UEFA-sjef Aleksander Ceferin mener dagens regler ikke strekker til.

På dette området er den Europeiske fotballorganisasjonen i utakt med FIFA president Gianni Infantino som synes å ville liberalisere reglene til nærmest frislipp. – Det går dermed mot en dragkamp mellom to av verdens mektigste fotballedere.

Les: Forbyr fyllekjøring med elefant

UEFA ønsker å modernisere FFP-reglene og skal ifølge The Telegraph i møte med klubber og ligaer i september for å vurdere et lignende system som de har i den amerikanske baseballigaen MLB.

Der må man betale en luksusskatt dersom man overskrider en viss sum med utgifter. For hvert år på rad man har for høye utgifter, øker luksusskatten.

UEFA tror ikke de kan klare å utjevne forskjellene mellom de rike klubbene og resten, men det de får inn av penger via luksusskatten vil bli omfordelt til de som ikke overskrider utgiftssummen.

De nye reglene vil gjøre at agenthonorar også blir en del av den totale beregningen, som også omfatter overgangssummer og spillerlønninger.

Les på Sporten: Karren Brady: «Messi var en cashforbrenningsovn i Barcelona»

tabola

No posts to display