I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over reaktoren.


Bussturer til Pompeii, turer på sporene til Auswitz eller kanskje en tur til byen Pripyat, som ble forlatt etter atomulykken i Tsjernobyl i 1986.

Mulighetene for å føle historiens sus med et snev av katastrofe er mange. Men som så mye annet, har også denne delen av reiselivsnæringen blitt rammet av pandemien, og det har fått arrangøren, som tilbyr guidede turer i den lukkede sonen rundt Tsjernobyl atomkraftverk, til å tenke i nye retninger.

Les: Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

For 35 år siden, på den 26.april skal ulykken markeres. Arrangøren gått sammen med flyselskapet Ukraine International Airlines for en sightseeingtur i luften over ulykkesstedet.

I følge CNN foregår turen kvelden før 35-årsjubileet og koster 2970 hryvnia, tilsvarende rundt 650 kroner. For de pengene, i tillegg til synet av ulykkesstedet, får du også muligheten til å ta en selfie med piloten, mens turarrangøren forteller om severdighetene i høyttalersystemet.

Selv om 35-årsjubileet er en begivenhet i seg selv, legger ikke flyselskapet skjul på at de sannsynligvis ikke ville ha vært en del av feiringen uten koronapandemien.

«For å være ærlig er denne turen bare et alternativ på grunn av pandemien. Det er ledig stilling og teamet vårt har hatt tid til å gjøre kreative prosjekter», sier Bohdan Skotnykov, som er ansvarlig for prosjektet i flyselskapet, til CNN.

I en pressemelding understreker Ukraine International Airlines at pilotene holder flyet på høyre side av minimumshøyde for flyreiser over Tsjernobyl. Gjestene om bord vil med andre ord alltid være minst 900 meter over ulykkesstedene.

f7.no -> adds
tabola