mandag, april 26, 2021

Vinterskader for flere hundre millioner

Må lese

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over...

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du...

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler av landet. Gjensidige registrerte vinterskader for 300 millioner kroner knyttet til privatpersoners bygninger og innbo.

– I Norge var det betydelig høyere frost- og brannskader på eiendom i første kvartal sammenlignet med første kvartal i fjor, da værforholdene var gunstige, forteller konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.

Les på Sporten: Jose Mourinho aktuell som arvtager for verdens mest arrogante manager

I Norge utbetalte selskapet erstatninger for 300 millioner kroner (brann og frost) i privatmarkedet. Vann som fryser utvider seg, og det er da skaden oppstår. Vannrør sprekker, og når det tiner igjen vil det begynne å lekke. Mange opplevde også problemer på hytta.

– Det var mange hus- og hytteeiere som fikk seg en lite hyggelig overraskelse i vinter, sier Baastad. Etter kuldeperiodene i vinter rant det inn med skademeldinger til forsikringsselskapet.

Mye kulde gjør seg også utslag i mer elektrisk fyring og overbelastning av el-anlegg, som deretter kan føre til branner eller branntilløp.  

Forsikringsselskapet melder også om at tak og terrasser som er ødelagt av snøtyngde har kostet minst 20 millioner kroner.

– Det er generelt bygninger som har en enklere konstruksjon som har vært mest utsatt, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Han forteller at det er meldt flest skader på hytter, hus og driftsbygninger.

Store mengder snø eller ujevnt fordelt snø på tak, kan i verste fall føre til at bygningen kollapser.

– Snø som ligger stille kan i seg selv føre til skader på bygningen dersom vekten blir stor nok. Ujevnt fordelt snø er en større risiko enn jevnt fordelt snø, men begge deler kan føre til skader, som vi stadig ser eksempler på, sier han.


Kilde: Gjensidige forsikring

Se også: Mange bygg tåler ikke snøen

- Advertisement -

Siste nytt

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over reaktoren. Bussturer...

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du kan gå tilbake i tid.

Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets 71° nord. Nå får de sitt eget TV-program – sammen skal...

Fjerner ikke «Financial Fair Play»

Det er ikke aktuelt å fjerne regelen som har "plaget" de aller rikeste klubbene en stund. Financial Fair Play betyr at det...

More Articles Like This