søndag, april 25, 2021

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Må lese

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du...

Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets 71° nord. Nå får de sitt...

Fjerner ikke «Financial Fair Play»

Det er ikke aktuelt å fjerne regelen som har "plaget" de aller rikeste klubbene en stund. Financial...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du kan gå tilbake i tid.

Den internasjonale datolinjen er en tenkt linje over midten av Stillehavet som indikerer forskjellen mellom kalenderdatoer. Hvis du krysset linjen fra øst til vest, måtte du stille klokken frem en dag. Hvis du gikk fra vest til øst, ville du ha satt den tilbake en dag.

Den internasjonale datalinjen går fra Nord til Sydpolen, men den er ikke rett; i stedet sikksakkes det med hensyn til forskjellige politiske grenser.

Det skjer slik at det passerer nøyaktig mellom de to Diomedes-øyene i Beringhavet, og tillater (på en måte) tidsreise ved å bare dekke en avstand på bare 3,8 km.

Ikke bare er de to øyene 3,8 km fra hverandre i to forskjellige land, de er også 21 timer fra hverandre. Når det er torsdag middag på den amerikanske øya, er det klokka 9 fredag ​​i Big Diomede, Russland.

Siden de bare er 3,8 km fra hverandre, kan du faktisk se begge øyene, noe som teknisk sett betyr at du kan se inn i fremtiden eller fortiden.

Les: Ferrari skal bygge elbiler


Normalt kan du seile mellom de to øyene Diomedes, men om vinteren dannes en isbro mellom dem, slik at du kan gå fra den ene øya til den andre. Dessverre er dette lettere sagt enn gjort.

Det er en 21-timers tidsforskjell mellom de to øyene, men den internasjonale datolinjen fungerer også som grensen mellom Russland og USA. Big Diomede, eller «Island of Tomorrow,» tilhører Russland , mens Little Diomede, eller «Yesterday’s Island» eies av USA.

Les på Popidol: Spotify-grunder vil kjøpe Arsenal

Å reise mellom de to øyene er forbudt, og utenlandske fiskebåter som nærmer seg for nær hver side vil noen ganger motta advarselskudd fra patruljerende soldater.

Les på Sporten: Forbes: Glazer-familien har satt prislapp på Manchester United

- Advertisement -

Siste nytt

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du...

Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets 71° nord. Nå får de sitt eget TV-program – sammen skal...

Fjerner ikke «Financial Fair Play»

Det er ikke aktuelt å fjerne regelen som har "plaget" de aller rikeste klubbene en stund. Financial Fair Play betyr at det...

Sjokokirsj er tilbake

Hva kan være bedre om våren enn iskrem? SjokoKirsj har vært en av de mest etterspurte klassikerne fra Hennig-Olsen Is. 35 år...

Ferrari skal bygge elbiler

Det er en særdeles stolt sjef for det italienske bilmerket Ferrari som snakket til generalforsamlingen over zoom nå i helgen. - Ikke...

More Articles Like This