Fans aksjonerer mot ansettelse av Ralf Rangnick

0
364
Ralf Rangnick

Da den tyske manageren Ralf Rangnick ble hentet inn som midtlertidig manager for Manchester United 3.desember 2019 var ideen at han skulle «rydde» opp i alt rotet, levere en god sesong og så overlate stafettpinnen til den neste manageren på Old Trafford.

Nederlandske Erik ten Hag kom inn og kjøpte spillere for milliarder, men for Ralf Rangnick sin del var konsensus at det ikke var så bra likevel. – I stedenfor en godt betalt spesialrådgiverjobb for Manchester United fikk han en fet sluttpakke og takk for hjelpen.

Les: Quentin Tarantino skroter «The Movie Critic» som sin siste film

Nå er han landslagssjef for Østerrike og kvalifisert for sommerens EM-sluttspill. Bayern München som har sparket sin manager Thomas Tuchel har fått stang ut på alle managere over Ralf Rangnick på sin ønskeliste.

Forøvrig er både Thomas Tiuchel og Ralf Rangnick på min topp fem liste over verdens kjedeligste managere.

Bundesligatittelen er tapt, men drømmen om Champions League-trofeet lever videre for Bayern-supporterne med Thomas Tuchel ved tøylene. Nå jobbes det i München for at klubben ikke dumper Tuchel etter sesongen som planlagt, spesielt etter at det ble klart Ralf Rangnick har tilbud på bordet om å ta over jobben – hvis han vil.

Bayer Leverkusen manager Xabi Alonso ledet klubben til sin første Bundesliga seier i sin 120 år gamle historie, men fremfor å sigere med Liverpool eller Bayern München valgte han å bli og «suge på laurbærene».

På torsdag meldte Barcelona at Xavi har snudd, han blir værende. Nå krever mer enn 11 000 Bayern-supportere at Bayern München-ledelsen også endrer avgjørelsen om at Tuchel er ferdig etter sesongen. Dette ble utløst av at den røde løperen er rullet ut for fotballprofessor og «besserwisser» Ralf Rangnick.

LES: Burde aldri solgt Magne Hoseth! Nå har hans norske arvtager også fått sparken

I deler av Tyskland blir Ralf Rangnick sett på som den store fotballprofessoren. Jobben han har gjort som østerriksk landslagstrener har også gitt ham en stor stjerne i nabolandet. På Old Trafford, derimot, er det ikke så mange som har spesielt gode minner med den tyske treneren da han skulle «redde klubben» etter Solskjær.

Vi husker med gru da Solskjær forsvant fra Man United og Rangnick hadde overbevist United-ledelsen om at han hadde løsningen, som i løpet av kort tid ville gi resultater. Ikke ofte har vi sett en selverklært redningsmann krasje på denne måten. Ikke bare skulle Rangnick lede spillerne, han skulle også fungere som rådgiver for å bygge opp en tropp som i løpet av kort tid skulle sørge for titler. Heldigvis skjønte United-ledelsen sitt eget beste og dumpet Rangnick, både som permanent trener og rådgiver.

Bayern-supportere har gjennomført en underskriftskampanje under tittelen: Vi vil ha Thomas Tuchel og ikke Rangnick!

Enkelt og tydelig formulert.

F7: En av toppkandidatene til å erstatte Ten Hag signerer med annen klubb

Så langt har 11 446 signert, men tallet øker raskt.

tabola

No posts to display