215 seriekamper siden dette har skjedd jernmannen Schmeichel

0
2
Dansk cool cat som nekter å bli skadet. (foto: Anderlecht)

Skader er en stor del av fotballen. Skader er ikke noe som påvirkes av overgangssummer til over milliarden eller spill for de største klubbene med det beste medisinske støtteapparatet. Vi ser det hver eneste sesong, der storklubbene får deler av sesongen spolert når for mange nøkkelspillere er ute med skade. Kasper Schmeichel har ikke vært en spiller som har «belastet» klubbene han har jobbet for, tvert imot.

Sjelden passer merkelappen «Jernmannen» så bra som på Kasper Schmeichel. Ikke bare ser han ut som en tøffing, på banen er han totalt uredd og har en fysikk som rydder opp i feltet. Det helt spesielle med den danske Premier League-legenden er at han i en alder av 37 gikk glipp av en seriekamp på grunn av skade, for første gang på en halv evighet.

LES: Fans aksjonerer mot ansettelse av Ralf Rangnick

På søndag måtte den danske landslagskeeperen bittert innse han ikke kunne vokte buret til Anderlecht mot Cercle Brugge. ifølge Bold var dette første gang på mer enn seks år, 2206 dager siden, at keeperen måtte melde avbud på grunn av skade.

Forrige gang var i april 2018, da han måtte stå over Premier League-kamp for Leicester mot Burnley med ankelskade. Dette betyr at Kasper Schmeichel har stått 215 seriekamper uten et eneste skadefravær. Først for Leicester, så Nice, nå Anderlecht.

SPORTEN: Ten Hag tok med Antony – Arne Slot skal ha med seg sin favoritt til Liverpool

Det er forventet at Schmeichel spretter tilbake til kamparenaen allerede kommende helg. 37-åringen skal jo ikke ha på seg at han har blitt skjør.

tabola

No posts to display