Facebook-eier Meta lanserer Threads

0
35
Threads

Helt siden Elon Musk kjøpte Twitter for 44 milliarder dollar i fjor som et våpen for å skape et dystopisk samfunn ledet av autoritære ledere og deres billionær-venner har «motkrefter» arbeidet med å lage et alternativ.

Verdien av Twitter er nå omtrent en tredjedel av hva det var for et par år siden og alle eksperter sine dystre fordommer om hva som nå ville skje med mikrobloggtjenesten har blitt en realitet. Twitter scorer nå enda høyere på alle negative skalaer.

Les: Venter du på den nye Bond? AI viser hvordan skuespillerne valgt for ham ville se ut i rollen som 007

Det er allerede flere alternativer som Mastodon og Bluesky som tidligere Twittersjef og grynder Jack Dorsey har startet.

Nå er vi dager unna at litt miindre dystopiske Mark Zuckerberg landerer en konkurrent til Twitter.

BBC melder at Meta vil lansere sin mikrobloggtjeneste Threads på torsdag. – Dette etter å ha sett appen liggende med sperre på torsdag i Apples sin app-butikk.

Les på Radiosporten: Kylian Mbappé har fullstendig mistet bakkekontakten

Threads kan knyttes til Instagram-kontoer. Videre heter det at man kan beholde Instagram-brukernavnet og følge de samme kontoene på Threads som på bildedelingstjenesten.

Twitter har de siste dagene vært vanskelig å bruke, etter at eier Elon Musk innførte en midlertidig grense på hvor mange Twitter-meldinger brukere kan lese om dagen. I tillegg har selskapet slitt med frafall av annonsører etter at Musk tok over.

Mandag kveld kunngjorde selskapet at Tweetdeck-funksjonen skal legges bak betalingsmur. Funksjonen, som har vært gratis, lar brukere organisere kontoene og listene de følger i flere rekker i samme nettleservindu, slik at det blir lettere å overvåke mange kontoer samtidig.

Les på Sporten: Arsenal i ferd med å cashe inn på Granit Xhaka

tabola

No posts to display