Du må være søkkrik hvis du skal se Real Madrid vs Barcelona

0
127

Fotball blir bare dyrere og dyrere. Mens Saudi-Arbia er i ferd med å overta all sport i verden for at vi skal glemme at de er et religiøst diktatur av verste sort har rikinger og bedrifter fullstendig overtatt alle godbiter i sportsverden.

Det er dyrt å gå på kamp, det er dyrt å se fotball på tv, prisen for en øl på den lokale sportsbaren er latterlig, drakt og effekter er dyre ok kommer kontinuerlig i nye versjoner. – Når du trodde det ikke var mulig å bli værre skrus prisene ytterligere opp.

Les: Marca: Ny plan for Mbappé

Mens de store ligaene har pause er det oppvisningskamper som spilles på alle kontinenter og ofte er bilettprisene høye, til og med høyere enn «vanlige» fotballkamper.

Soccer Champions Tour med oppvisningskampen mellom Real Madrid og Barcalona i Dallas sprenger absolutt alle grenser.

Les: Venter du på den nye Bond? AI viser hvordan skuespillerne valgt for ham ville se ut i rollen som 007

Den 12. mai 2023 ble det kunngjort at Soccer Champions Tour ville finne sted i USA i sommerpausen i den europeiske sesongen: Lag som Real Madrid, Barcelona, AC Milan, Juventus, Arsenal og Manchester United deltar: (De har totalt 31 Champions League-trofeer mellom seg).

Det vil bli avholdt 8 kamper mellom 22. juli og 2. august, åtte kamper vil finne sted i USA med kronjuvelen El Clásico, som arrangeres i Dallas, Texas.

Real Madrid og Barcelona møter hverandre 29. juli, på AT&T Stadium, hjemmet til Dallas Cowboys. Totalt har stadion plass til 80 000 besøkende, og det er allerede utsolgt, til tross for de rett og vanvittige billettprisene til arrangementet.

De billigste billettene til kampen starter på $222 som betaler for et sete i de øvre lagene på stadion. De dyreste billettene, på kanten av banen rett overfor managernes tekniske områder, kan koste opptil 3478 dollar!

Andre billetter nær sidelinjen koster hvor som helst mellom $1,086 og $2,499.

Den ene kampen gir omtrent 640 millioner kroner i billettinntekter, i tillegg er det servering, effektsalg etc etc som vil bringe inntektene opp i omtrent en milliard.

Det som er årsaken til de vanvitte prisene er det som plager alt av sports og underholdning om dagen. – Et selskap, eksempelvis Ticketmaster eller som tilfelle i USA Sixth Street setter en «baseline» pris for billettene og blir enig med leverandøren om en fordeling (avgift) Det være seg Bruce Springsteen eller et fotballlag.

Så starter det dynamiske salget hvor alt over avtalt pris på til billettselskapet/arrangørselskap.
Disse enormt høye billettprisene blir ikke det samme uansett hvem som spiller f.eks har Real Madrids kamp mot Manchester United på NRG Stadium i Houston billetter som koster fra $330; mot Juventus på Camping World Stadium i Orlando, er gjennomsnittsprisen rundt $280. Men hvis du ønsker å spare på toppnivå, er kampen mot AC Milan 22. juli på Rose Bowl, Pasadena, tilgjengelig for bare €195, noe som gjør det til den eneste Real Madrid-spillet som faller under $200-grensen.

Foreløpig !! – prisene er nemlig dynamiske.

Les på Engelske klubber: Daniel Farke klar for Championship-klubb

Kampen mot AC Milan, Madrids første av pre-season-arrangementet, vil være stedet hvor både Jude Bellingham og Ilkay Gündogan kan vise frem sine ferdigheter i sine nye lag. Kampen, som utvilsomt vil være preget av potensielle debuter til både 20-åringen og de 32 år gamle sentrale midtbanespillerne, vil bare være en halv «vennskapskamp», gitt hvordan ting spilte over til galskap i fjor sommer på amerikanske jord. Den gangen var det Rüdiger og Araújo som kolliderte og fikk folk opp av setene.

I USA vil også være en mulighet for både Real Madrid-president Florentino Pérez og FC Barcelona-president Joan Laporta til å møte Sixth Street, selskapet som har organisert Soccer Champions Tour, og Legends, organisasjonen som tar seg av å lage premuim opplevelse så lukrativ som mulig. Begge klubbene har et forhold til de to virksomhetene, da de har hjulpet med lønnsomheten til både nye Santiago Bernabéu og Camp Nou. – Eller for å si det på en annen måte. Sixth Street har hjulpet klubbene til å suge mer penger ut av deg.

Les på Capitol: Kontrakten for togtrafikken på Østlandet er signert

tabola

No posts to display