Er du i et monogamt parforhold test deg likevel

0
133

En ny studie publiser i The Journal of Sexual Health viser det er like stor sjanse for å få seksuelt overførbare sykdommer selv om du er i et monogamt forhold som de som har såkalte åpne forhold. Årsaken er det store omfanget av utroskap. I undersøkelsen som var anonym, innrømmet en av fire at de hadde vært utro og ikke fortalt deres partner om det.

Mennesker i parforhold slutter som regel å bruke kondom, det oppleves som trykt, noe det da ikke er. De som lever i åpne forhold og har sex med mange forskjellige personer er flinkere til å beskytte seg enn de som er utro. Dette kommer av at utroskap ofte er tilfeldig og skjer i forbindelse med alkohol og jobbreiser.

På spørsmål om årsak til at de ikke benyttet beskyttelse ved utroskap var det store forskjeller mellom kvinner og menn. Menn brukte det ofte ikke fordi de ikke tenkte over det og kvinner benyttet det ikke fordi de allerede kjenner personen de er utro med og mener det er trygt.   Noe å tenke på nå som vi går inn i julebordsesongen. En liten nyttårsgave til deg selv kan være en tur til Olafia klinikken.

Studien, undersøkte 556 deltakere over 18 år Av disse var 351 i et monogamt forhold og 205 var ikonsensus ikke-monogame forhold (åpne forhold hvor det er greit med flere seksual partnere)

Studieleder Justin Lehmiller, direktør for samfunnspsykologi ved Ball State University, spurte folk om de var trofaste, enten de brukte kondomer og hvor ofte de ble testet for kjønnssykdommer.

Andelen av deltakerne som rapporterte tidligere diagnoser på kjønnssykdom var ikke forskjellig i de to gruppene.

Etter gjennomført undersøkelse fikk alle tilbud om frivillig testing, noe mange i gruppen monogamt forhold tok imot. Her ble det funnet ytterligere tilfeller, men resultatene av dette ble ikke presentert i undersøkelsen på grunn av undersøkelsestekniske forhold.

tabola

No posts to display