torsdag, desember 10, 2020

Endelig en god nyhet om Ebola

Må lese

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

I dag gikk faren over signalet fra WHO i Sierra Leone, Ebola er utryddet fra landet og i hovedstaden Freetown var det i dag en stor folkefest. I hele Vest Afrika er det bare registrert et nytt tilfelle sist uke og i løpet av de neste uke vil med stor sannsynlighet alle de andre landene i regionen erklæres for Ebola frie. Kravet for at det skal skje er 42 dager uten nye tilfeller.

I Liberia, Guinea, Sierra Leone, Nigeria og Mali har nesten 12 000 mennesker mistet livet av ebola, viruset dreper nesten halvparten av de som blir smittet og det er ingen effektiv kur, i hvert fall ikke som er tilgjengelig for fattige.

Sierra Leone som var hard rammet har opplevd et kraftig fall i økonomien og har havnet i dyp resesjon, dette i motsetning til Nigeria, som var raskere på banen med mer ressurser og uten at de opplevde resesjon.

I dag, 7. november 2015, kunngjør Verdens helseorganisasjon slutten på ebolautbruddet i Sierra Leone, sa WHOs landssjef Anders Nordström til stor jubel under en seremoni i Freetown lørdag.

Viruset som har skapt mye redsel i hele verden har effektivt sørget for at mennesker har holdt seg innendørs så mye som mulig, spesielt i Vest Afrika. Da nyheten spredte seg tidligere i dag ble det spontan folkefest i gatene i Hovedstaden Freetown.

Norge var store bidragsytere til kampen mot ebola i Vest Afrika og regjeringen alene brukte over 168 millioner til dette formålet. Forskningen på viruset forsetter og WHO mener nå de er bedre rustet hvis en ny epidemi skulle bryte ut.

Freetown er fortsatt en av verdens farligste byer, men grunnen er ikke Ebola lenger.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år gammel av hjerteattakk. Den argentinske...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg nye måter å få kontakt...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal...

Tenerife er Spanias første smarte turistøy

Tenerife har utnyttet lavkonjunkturtiden under Covid-19 pandemien godt, noe som har resultert i utnevnelsen "Spanias første smarte turistøy".  Kåringen er...

More Articles Like This