Endelig en god nyhet om Ebola

0
115

I dag gikk faren over signalet fra WHO i Sierra Leone, Ebola er utryddet fra landet og i hovedstaden Freetown var det i dag en stor folkefest. I hele Vest Afrika er det bare registrert et nytt tilfelle sist uke og i løpet av de neste uke vil med stor sannsynlighet alle de andre landene i regionen erklæres for Ebola frie. Kravet for at det skal skje er 42 dager uten nye tilfeller.

I Liberia, Guinea, Sierra Leone, Nigeria og Mali har nesten 12 000 mennesker mistet livet av ebola, viruset dreper nesten halvparten av de som blir smittet og det er ingen effektiv kur, i hvert fall ikke som er tilgjengelig for fattige.

Sierra Leone som var hard rammet har opplevd et kraftig fall i økonomien og har havnet i dyp resesjon, dette i motsetning til Nigeria, som var raskere på banen med mer ressurser og uten at de opplevde resesjon.

I dag, 7. november 2015, kunngjør Verdens helseorganisasjon slutten på ebolautbruddet i Sierra Leone, sa WHOs landssjef Anders Nordström til stor jubel under en seremoni i Freetown lørdag.

Viruset som har skapt mye redsel i hele verden har effektivt sørget for at mennesker har holdt seg innendørs så mye som mulig, spesielt i Vest Afrika. Da nyheten spredte seg tidligere i dag ble det spontan folkefest i gatene i Hovedstaden Freetown.

Norge var store bidragsytere til kampen mot ebola i Vest Afrika og regjeringen alene brukte over 168 millioner til dette formålet. Forskningen på viruset forsetter og WHO mener nå de er bedre rustet hvis en ny epidemi skulle bryte ut.

Freetown er fortsatt en av verdens farligste byer, men grunnen er ikke Ebola lenger.

tabola

No posts to display