fredag, mars 5, 2021

Ebola-utbruddet kraftig undervurdert

Må lese

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO!
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Verdens helseorganisasjon WHO mener verdenssamfunnet har krafig undervurdert farene i forbindelse med det eskalerende Ebola utbruddet i Vest Afrika og ønsker nå ekstraordinære tiltak.

Leger Uten grenser har kommet med rapporter om tempo på spredningen og de kritiserer WHO for å være trege. Nå svarer helseorganisasjonen med tilak. Så langt har 1069 mennesker blitt drept og 1975 registrerte sårede. Så langt er det registrert i Guinea, Liberia, Sierra Leone og Nigeria, men WHO frykter at tallene er vesentlig større, både i antall smittede og i områder med smitte.

Ved nærmere ettersyn i lokale områder av ansatte ved utbruddene kommer det frem at det er store forskjeller mellom offisielle tall og sammenstilling av lokale, omfanget er vesentlig undervurdert. WHO koordinerer nå en massiv opptrapping av den internasjonale responsen, hjelp fra enkeltland og sikkerhetstiltak, sykdomskontroll, organer innenfor FN-systemet, og arbeidet med vaksine og medisinering..

US Centers for Disease Control and Prevention vil utstyre de hardest rammede landene med teknologi for sanntidsrapportering og trendanalyser. Det er akkurat nå fanget ca 1 million mennesker på grenseoverganger i karantene områder, Verdens matvareprogram søker myndighetene i Guinea, Liberia og Sierra Leone om tillatelse til å levere mat og annen nødhjelp til flykningene.

WHO, melder om panikk i mange områder og en alvorlig mangel på leder, dette skader også mange i områdene og kan bli potensielt like skadelig som selve viruset. Dette er enda en grunn til at en massiv økning av innsatsen er nødvendig.

Ernest Bai Koroma, Sierra Leones president, innrømmet at regjeringen første reaksjon var for svak og treg og savnet hjelp fra land med større resurser og kompetanse på et tidligere tidspunkt. Etter ett minutts stillhet til minne om de som døde, uttalte en dyster utseende president: «Jeg var ikke fornøyd med svaret, fordi vi har alle vært trege, og dette er en krise som krever rask handling i form av respons. Hva vi kan gjøre som en regjering, tror jeg vi har gjort. Vi ser frem til at det internasjonale samfunnet øker deres reaksjon.

» Leger Uten Grenser, som advarte for nesten en måned siden at utbruddet var «ute av kontroll», tegner fortsatt en dyster vurdering av situasjonen. «Det forverres raskere – og beveger seg raskere – enn vi klarer å møte,» sa Joanne Liu, Leger Uten Grenser internasjonal president. «Det er som krig.» Nå som en felles forståelse hadde blitt nådd, sa hun på en pressekonferanse fredag, verden trengte å se konkret handling i feltet. «Hvis vi ikke stabiliserer Liberia, vil vi aldri stabilisere regionen,» sa hun til Reuters. «I løpet av de neste seks månedene bør vi få overtaket på epidemien; dette er min magefølelse. »

Dr Unni Krishnan, Plan Internationals sjef for katastrofeberedskap og respons, som sa et avgjørende øyeblikk hadde blitt nådd i kampen mot sykdommen. «Tiden renner ut raskt og millioner av liv står på spill,» sa han. «Å slå bølgen av denne dødelige sykdommen er nå det kollektive ansvaret for verden.» Selv om noen flyselskaper har suspendert flyreiser til deler av Vest-Afrika, har WHO understreket at faren utgjøres til flyreisende er fortsatt lav.

«I motsetning til infeksjoner som influensa eller tuberkulose, smitter ikke Ebola via luft.,» uttaler Dr Isabelle Nuttall, WHOs direktør for global alert kapasitet og respons. «Den kan bare overføres ved direkte kontakt med kroppsvæskene hos en person som er syk med sykdommen.»

- Advertisement -
Previous articleSe & Hør forsvinner i Sverige
Next articleNerdehumor

Siste nytt

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var Priors merkevareidentitet, nå har blitt...

More Articles Like This