Se & Hør forsvinner i Sverige

0
120

Det har aldri vært like stort i Sverige som i Norge, og når tallene går ned i alle land og med den Danske Se & Hør skandalen har mange ventet på at noe vil skje. Det mer manglende inntjening som er årsaken til nedleggelsen, men i og med at Aller sitt blad i Sverige nå bytter tilbake til å hete Hänt i Veckan tror vi at skandalen har noe med saken å gjøre.

Det var arbeidsmetodene som har blitt kritisert i alle land, men som har serlig toppet seg i Danmark på grunn av ulovlig overvåkning. Se & Hør overvåket kredittkortene til minst 86 kjendiser fra 2008 til 2011, blant andre kortene til prins Joachim og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. To tidligere redaktører er siktet for ulovlig overvåkning.

Aller Media avviser på det sterkeste at det har noe med overvåkningsskandalen å gjøre, sjefsredaktør i Se & Hør sier han har lengtet lenge etter å ta tilbake navnet Hänt i Veckan og sier at til tross for at bladet ikke har vært i salg på 20 år så er det er av de sterkeste merkevarene i landet.

Medieanalytiker Lasse Gimnes sier til NRK at svenske Se & Hör aldri har vært noe lignende den suksessen som man har sett i Norge.

Norsk Se & Hør har alltid ligget fire hestehoder foran både de danske og svenske utgavene. Av en eller annen grunn har norsk Se & Hør tjent fryktelig mye mer penger, og det kan det sikkert være flere årsaker til, sier han.

Det trenger ikke nødvendigvis å ha med at merkevaren er blitt sverta. Svensk Se & Hør forholder seg til et svensk marked, og de store stygge sakene i andre land. Jeg tror mer det er bladmarkedet som er svekket, og de har ikke så mye å gå på som norske Se & Hør har, sier Gimnes.

tabola

No posts to display