torsdag, desember 10, 2020

Ebola krise: Guinea stenger grensene mot Sierra Leone og Liberia

Må lese

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Guinea stengte sine grenser med Sierra Leone og Liberia på lørdag i et forsøk på å stoppe spredningen av en Ebola-epidemien som har drept 1000 mennesker i de tre landene så langt i år.
Landets myndigheter sier at avgjørelsen ble tatt primært for å hindre smittede mennesker krysset inn Guinea, et land der minst 367 mennesker har dødd av Ebola siden mars og 18 andre blir behandlet i isolasjon.
Det vestafrikanske utbruddet av Ebola er den verste verden så langt har opplevd, og FNs World Health Organization (WHO) sa fredag den representerer en internasjonal helse krise som trolig vil fortsette i flere måneder.
Det har satt en alvorlig belastning på helsesystemer i de berørte stater og regjeringer i områdene har reagert med en rekke tiltak, inkludert erklæringer av nasjonale kriser i Sierra Leone, Liberia og Nigeria, som har bekreftet syv tilfeller av Ebola i Lagos.
Helseminister Remy Lamah sa: «Vi har foreløpig stengt grensen mellom Guinea og Sierra Leone på grunn av alle negative nyheter som vi har fått nylig,» og bemerker Guinea har også stengt grensen mot Liberia.
Tiltakene hadde blitt tatt i samråd med de to naboene, Guinea minister for internasjonalt samarbeid, Moustapha Koutoub Sano, fortalte på dagens pressekonferanse. Det var ingen umiddelbar kommentar fra Liberia og Sierra Leone.
Mens Guineas offisielle landgrenseoverganger med landene vil stenge, vil det være svært vanskelig å hindre folk i distriktene som krysser sine lange og ubevoktede grenser. Det kom ingen informasjon om hvordan dette vil påvirke den generelle flytrafikken.
Det er sosial uro flere steder, blant annet i det sentrale Liberia måtte opprørspoliti tidligere i dag stanse en stor demonstrasjon som hadde blokkert landets travleste motorvei for å protestere mot regjeringens somling i å samle likene av Ebola ofre.
Mange lik lå i flere dager i veikanten i byen Weala, ca 75 kilometer fra hovedstaden Monrovia, forteller en av demonstrantene.
Sinte folkemengder angriper Ebola behandlingssentre, og anklager ansatte å bringe sykdommen til sin by, dette sammen med frykt og mistillit vanskeliggjør arbeidet med å håndtere utbrudd ytterligere.

FN helse byrå sa at over 1000 mennesker trolig er døde så langt med 961 mennesker bekreftet døde (testing og bekreftelser tar noen dager) og 1779 mennesker har blitt smittet. Ebola har har meget høy dødelighet ber nå ofrenes familier om at utestet potensielt nyvinnende medisiner benyttes også på lokalbefolkning og ikke bare for internasjonale helsemedarbeidere.
Myndighetene i Ghana sa lørdag at de var testing av blodprøver fra en mann fra Burkina Faso som døde under transport til sykehus i Upper East regionen av landet nær grensen Burkinabe.
«Han hadde feber og blødde fra nesen, så vi skal teste ham for Ebola fordi vi ikke ønsker å ta sjanser,» Yaw Manu, medisinsk leder ved Bawku Presbyterian Hospital, kan fortelle at. Ghana har tidligere gjennomført rundt 20 Ebola tester, men ingen har vist seg positive.

- Advertisement -

Siste nytt

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg nye måter å få kontakt...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal...

Tenerife er Spanias første smarte turistøy

Tenerife har utnyttet lavkonjunkturtiden under Covid-19 pandemien godt, noe som har resultert i utnevnelsen "Spanias første smarte turistøy".  Kåringen er...

Airbus: Om fem år har vi utviklet et fly som bruker hydrogen

Den europeiske flyprodusenten Airbus skjønner det haster å levere grønnere fly og har gitt seg selv en frist som er ti år...

More Articles Like This