tirsdag, mars 1, 2022

Det handler om å bry seg

Må lese

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En 8 år gammel gutt, uten familie, uten mat og uten det mest nødvendige en mor, kommer til SOS-barnebyer sin avdeling i Tete i Mosambik.

Landet er herjet av borgerkrig, etter uavhengigheten fra Portugal på 70 tallet, Aids epidemien har enda ikke fått et navn og utsiktene til et liv ser dystre ut.

Torres er en av de heldige som får den nødvendige hjelpen, alle barn trenger.

«Det sto ille til med ham. De eneste klærne han eide var de som han hadde på seg, pluss et ekstra par med bukser. Neste dag brakte vi ham til sykehuset for en helsesjekk. Han var ok.» Forteller Maria Helena som ble hans SOS-mor i Tete. Hun husker dette møtet godt.

«Men etterhvert ble han sammen med de andre. Da jeg fikk ansvaret for hele 14 barn, pleide Torres å hjelpe meg med å vaske og lage mat. Han var spesielt flink til å bake kaker. Dessuten var han morsom. Noen ganger måtte jeg bare sende ham ut for å leke, fordi jeg ble helt utslitt av å le,» minnes SOS-moren hans med et smil.

 

I 1992 tok borgerkrigen slutt men det er et vell av etterdønninger fra borgerkrigen som herjet et selvstendig ungt land. Det er i dag over 2,1 millioner foreldreløse barn og mange barn lever med sine aidssyke foreldre som de må ta vare på. Beskyttelsen for barn i Mosambik er minimal, aids er en daglig trussel og barn blir utsatt for vold, overgrep og menneskehandel.

Torres er en av de heldige som slapp unna dette uverdige livet. Han er i dag en 33 år gammel mann med egen familie og barn. Til daglig jobber han for hovedkontoret til SOS-barnebyer i Mosambiks hovedstad Maputo.

 

«For meg har det vært viktig å ha livet mitt i SOS-barnebyer,» forteller Torres. «Etter at jeg mistet min biologiske familie fikk jeg sjansen i en ny, hvor jeg fikk omsorg og utdannelse. Jeg ble et nytt menneske. Det gjør meg lykkelig å vite at jeg kan hjelpe andre barn i barnebyene våre, basert på mine egne erfaringen i en.»

 

Å gi et menneske fremtiden i gave er vår største jubileumsgave. Det å utvise ekte omsorg gir ekte resultater. Vi kan aldri slutte å bry oss. Følg linken under og se intervju med Torres.
SOS-barnebyer

- Advertisement -

Siste nytt

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder kroner. "Oppkjøpet...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

More Articles Like This