Du som deler rasisme på Facebook, er ansvarlig for asylbranner

0
170
Kjent forretningsmann fra Syria

Det er få rasister, men nå, på grunn av overveldende støtte i sosiale medier, føler de seg sterke og i flertall. De er trygge på at de har folket i ryggen når de gjennom terrorflammer skal jage de syriske flykningene tilbake der de kommer fra. Med historier om utakknemlige lykkejegere skal folkemeningen vinnes.

For 10 dager siden skrev jeg en artikkel om hvordan Facebook flommer over av løgn og svindel. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Både støtteerklæringer og en strøm av «hvem er du som vet så mye bedre enn alle oss andre».

Her er artikkelen: Løgn og svindel ødelegger Facebook

Det handler litt om valg av yrke og interesser, på samme måte som du går til en tannlege for å trekke en tann, så kan det være lurt å henvende seg til en som arbeider med nyhetsformidling for å tilegne seg kunnskap. I det minste må man vite hvem det er som står bak historien.

Det er få rasister, men de tror de er mange

Der hjemme på gutterommet i en alder av 55 sitter rasisten og føler seg støttet av deg som kommenterer og deler hans løgner. Hatet har bygd seg opp over mange år ved å ikke lykkes verken i arbeidsliv eller sosialt.

Flommen av dritt i sosiale medier fører til at de som er rasister ikke bare sitter hjemme og er redde, men beveger seg ut og tar i bruk flammer på samme vis som Ku Klux Klan.

Det er ikke problemfritt med verken innvandring eller mottak av flyktninger. Har ikke sett noen som hevder det. Det er heller ikke slik at alle som kommer til landet har ærlige hensikter. Selv blant de norske flyktningene i Sverige under andre verdenskrig var det råtne epler.  Faktum er at i en periode med mange flyktninger og asylsøkere så har både kriminalitet og faren for terror gått kraftig ned. Justisminister Anundsen omtaler det som et kvantesprang i dagens aviser og viser hvor stor laksen han fanget i sommer var.

Årsaken til nedgangen skal ha vært et høyt fokus på ulovlig innvandring, samarbeid med innvandringsgrupper og internasjonalt politi og sikkerhetssamarbeid. Det er med andre ord ingen direkte sammenheng mellom kriminalitet og flyktninger.

Faren til Steve Jobs het Abdulfattah John Jandali og kom fra Homs i Syria, At Steve Jobs har bidratt til verdiskapningen med å starte Apple er det liten tvil om, kan hende du også har glede av mobilen din.  Apple omsetter for over 120 milliarder dollar i året og har over 25 milliarder dollar i overskudd. Tenk om pappaen til Steve Jobs i sin tid isteden hadde valgt å reise til Halden enn til USA.

Hver eneste dag tenner rasister på fullt befolkede asylmottak og hjem satt av til flyktninger over hele Europa, i noen tilfeller med fatalt resultat. Det er ingen idyll å komme verken til Norge eller Sverige. De kommer til et fremmet land, hvor de ikke kjenner språket eller kulturen, de har vært på flukt i månedsvis og så er det første vi gjør å brenne ned stedet de skal bo. De flykter fra krig og havner i en ny en her.

Syria var et land i økonomisk vekst og med en stor og voksende middelklasse. Landet hadde et klart demokratisk underskudd, men utsiktene til endring i positiv retning var der.  Hverdagen i Syria før ISIS og borgerkrigen var i hovedsak lik hverdagen i Norge. USA, og vi som deres allierte, er direkte ansvarlige for ISIS og har bare oss selv å skylde på. Flyktningestrømmen vil heller ikke slutte før det blir fred i området igjen. Det er her vi må sette inn all vår tankekraft. Hvordan få våpen og ammunisjon ut av området? Hvordan stanse ISIS sitt salg av olje og dermed stanse pengestrømmen? Hvordan hindre rekruttering til ISIS? Hvordan kan FN få samtlige involverte med på våpenhvile og en streng våpenembargo? Deretter må vi så fort som mulig hjelpe til med å skape et levedyktig og fredelig samfunn.

 

Kan hende din neste forretningspartner, livsledsager eller legen som redder livet ditt på operasjonsbordet når du blir alvorlig syk akkurat i dag sjekker inn på et asylmottak.

På samme måte som vi ber moderate muslimer om å ta avstand fra fundamentalisme og terror er det på tide at vi ber de som er kritiske til innvandring om å ta avstand fra terror og rasisme.

Kjent forretningsmann fra Syria
Kjent forretningsmann fra Syria
tabola

No posts to display