Picture 001

Dere har laget en brutal musikkvideo til den drivende singelen, Who Watches the Watchmen, men det er vel ingen som orker å se denne mer enn en gang? Hva var ideen bak?

– Ideen bak videoen var enkel. Den måtte matche den dønn ærlige og direkte teksten. Den primitive tilnærmelsen i teksten måtte kunne vises også visuelt. Brynjar skrev låten etter å ha sett sendinger fra USA hvor vold og drap på ubevæpnede amerikanske borgere bare ser ut til å eskalere. Særlig den afro-amerikanske delen av befolkningen har fått merke dette på kroppen, og hendelsene har skapt sterke reaksjoner og bølger av protester og opptøyer i landet vi på så mange måter liker å se opp til. Politiet blir sjeldent eller aldri stilt til ansvar for disse handlingene.

Nå er det jo virkeligheten som skildres i teksten, og videoen ble derfor en hard og direkte reality-check på akkurat dette. Vi ble rett og slett bare så inn i hælvetes forbanna over det vi så at vi bare måtte. Folk trenger å se det. Og mellom linjene ligger det en uro for hvor vi selv er på vei med bevæpning av vårt eget politi. Definitivt en urovekkende utvikling.

Les hele intervjuet og se musikkvideoen på Musikknyheter.no

El Cuero er for tiden på turne, her steder og datoer:
06.11. Tr.heim, Familien
07.11. Steinkjer, Brød og Sirkus
13.11. Oslo, Blå
14.11. Kvinesdal, Harvest
27.11. Gjøvik, Strandgata Bryggeri & Scene
28.11. Hamar, Gregers

2016:
09.01. Bø, Kroa
15.01. Drammen, Buddy Scene
21.01. Skien, Lundetangen
22.01. Alta, City Scene
23.01. Hammerfest, Stage
29.01. Volda, Rokken
06.02. Kristiansund, Festiviteten Operafestuka