Enda et skritt nærmere nye pengesedler i Norge

0
460

Norges Bank arrangerte en konkurranse i 2014 mellom åtte forskjellige design studioer og to av de vant, Snøhetta som er mest kjent som innovative arkitekter og design byrået «The Metric system»

Du kan lese mer om det her: Våre nye sedler er nominert til designpris

De nye sedlene er tenkt å komme i sirkulasjon i 2017, men allerede nå kan vi se et mellomresultat, selvsagt uten alle detaljer og sikkerhetsforanstaltninger.  Snøhetta sitt konsept med svart /hvit bilder har visstnok blitt forkastet.

norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-10 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-11 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-12 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-13 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-14 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-15 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-16 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-17 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-18 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-20

 

Det ser nå ut som om Norges bank har valgt mer farger og figurer, mer i retning av forslaget til «Metric» som du ser under. Og selvsagt nå det være minst en pengeseddel med bilde av en fisk.

norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-8 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-9 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-19 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-21 norway-new-banknote-by-snohetta-and-metric-22

 

tabola

No posts to display