tirsdag, april 13, 2021

Drømmereise: Japan med lyntog

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til det hypermoderne. Opplev landet med lyntog.

Akkurat nå er det ikke anbefalt å reise til Japan. Landet har riktignok håndtert pandemien godt, og man kan se for seg at dette er et land som vil åpne grensene relativt tidlig. I mellomtiden skader det ikke å drømme seg bort litt!

Japan har et vanvittig gjennomført transportnett. Metroen i Tokyo er så å si aldri forsinket. Her går alt bokstavelig talt på skinner. Landet er kjent for sine lyntog (omtales som “shinkansen” i Japan), og dette er en herlig måte reise på.

Hvis du vil gjøre det billigst mulig, kan du ta en titt på JR Pass. Her kan du reise så mye du vil i syv dager for $285 USD. Det kan være lurt å spare inn litt her ettersom flybilletter til Japan ofte kan bli ganske dyrt i seg selv. 

Shinkansen reiser i 320 km/t. Dette er ekstreme hastigheter, og du vil være fremme ved destinasjonen din på et blunk. Med lyntog kan du med andre ord få med deg mer av Japan mens du er der nede. Du rekker mye på syv dager!

Tokyo

Mange starter en reise til Japan i Tokyo. Hovedstaden er en metropol med stor M. Her er det by så langt øyet kan se – med mindre det er klar himmel og du kan se bort til Mt. Fuji. Byen har flere utkikkspunkter hvor du kan nyte utsikten.

Tokyo Skytree på 634 m er veldig populært, men utsikten fra gamle Tokyo Tower på 332 m kan også anbefales. Skytree er nyest, og trekker derfor til seg mange turister. Du vil derfor kanskje oppleve mindre trengsel ved Tokyo Tower. Det er også noe eget med å være i en Eiffeltårn-replika så langt unna Europa.

Man får umulig plass til hele Tokyo i en artikkel. Kortversjonen: Få med deg utsikten, få med deg maten (ramen, sushi, yakitori), få med deg neonlysene i Shinjuku, få med deg japansk hagekunst i Shinjuku Goyen National Garden og opplev spirituelle Japan ved et tempel (som Sensō-ji). Les gjerne japan-guide.com sin liste over ting man bør oppleve der.

Shinkansen til Kyoto

Fra Tokyo kan du ta shinkansen til Kyoto. Dette var den gamle hovedstaden, og du merker med en gang at dette er roligere og mer tradisjonelt enn Tokyo. Byen har en rekke buddhistiske templer og shintoistiske helligdommer. Du vil også finne en rekke vakre japanske hager her.

Shinkansen til Fukuoka

Fukuoka er en av Japans største byer, og er hovedstaden på halvøya Kyushu. Denne delen er lengst sør og vest i Japan. Noen steder kan man ta ferge til Sør-Korea. Du går av shinkansen på Hakata station.

Selve Fukuoka er en by med mye å by på, men etter to storbyer er du kanskje ute etter noe mindre? Da bør du dra til historiske Nagasaki. Alle kjenner til de tragiske omstendighetene som har gjort byen så kjent. Byen har en egen fredspark og museum om atombomben og krigen. 

Nagasaki var riktignok kjent lenge før Andre verdenskrig. Byen har alltid vært en viktig havn, og mange ulike kulturer har påvirket Nagasakis unike atmosfære. Mellom 1633 og 1639 stengte shogunen Japan for resten av omverdenen, og landet åpnet ikke igjen før 1853. På den tiden var en liten øy ved Nagasaki det eneste stedet handelsmenn fra andre land fikk oppholde seg.

Er det dyrt å reise til Japan?

Selve flybilletten til Japan kan være dyr. Enkeltbilletter til shinkansen er også dyrt, men som nevnt kan du gjøre det billigere med JR Pass. Ellers er det litt opp til deg hvor dyrt du gjør det. Mat kan være veldig billig, men unike spesialiteter som wagyu-biff kan fort koste litt.

Hvis du ikke vil spare opp penger på forhånd, kan du ta opp forbrukslån, og heller betale ned turen etterpå. En drømmereise til Japan trenger ikke være altfor dyrt om du spiser japanske spesialiteter som ramen, eller bor på hostel eller kapselhotell. Da får du et enormt måltid for 70 kr, og en natt midt i Tokyo for 200 kr.  

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

- Advertisement -

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This