tirsdag, desember 7, 2021

Drømmereise: Japan med lyntog

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til det hypermoderne. Opplev landet med lyntog.

Akkurat nå er det ikke anbefalt å reise til Japan. Landet har riktignok håndtert pandemien godt, og man kan se for seg at dette er et land som vil åpne grensene relativt tidlig. I mellomtiden skader det ikke å drømme seg bort litt!

Japan har et vanvittig gjennomført transportnett. Metroen i Tokyo er så å si aldri forsinket. Her går alt bokstavelig talt på skinner. Landet er kjent for sine lyntog (omtales som “shinkansen” i Japan), og dette er en herlig måte reise på.

Hvis du vil gjøre det billigst mulig, kan du ta en titt på JR Pass. Her kan du reise så mye du vil i syv dager for $285 USD. Det kan være lurt å spare inn litt her ettersom flybilletter til Japan ofte kan bli ganske dyrt i seg selv. 

Shinkansen reiser i 320 km/t. Dette er ekstreme hastigheter, og du vil være fremme ved destinasjonen din på et blunk. Med lyntog kan du med andre ord få med deg mer av Japan mens du er der nede. Du rekker mye på syv dager!

Tokyo

Mange starter en reise til Japan i Tokyo. Hovedstaden er en metropol med stor M. Her er det by så langt øyet kan se – med mindre det er klar himmel og du kan se bort til Mt. Fuji. Byen har flere utkikkspunkter hvor du kan nyte utsikten.

Tokyo Skytree på 634 m er veldig populært, men utsikten fra gamle Tokyo Tower på 332 m kan også anbefales. Skytree er nyest, og trekker derfor til seg mange turister. Du vil derfor kanskje oppleve mindre trengsel ved Tokyo Tower. Det er også noe eget med å være i en Eiffeltårn-replika så langt unna Europa.

Man får umulig plass til hele Tokyo i en artikkel. Kortversjonen: Få med deg utsikten, få med deg maten (ramen, sushi, yakitori), få med deg neonlysene i Shinjuku, få med deg japansk hagekunst i Shinjuku Goyen National Garden og opplev spirituelle Japan ved et tempel (som Sensō-ji). Les gjerne japan-guide.com sin liste over ting man bør oppleve der.

Shinkansen til Kyoto

Fra Tokyo kan du ta shinkansen til Kyoto. Dette var den gamle hovedstaden, og du merker med en gang at dette er roligere og mer tradisjonelt enn Tokyo. Byen har en rekke buddhistiske templer og shintoistiske helligdommer. Du vil også finne en rekke vakre japanske hager her.

Shinkansen til Fukuoka

Fukuoka er en av Japans største byer, og er hovedstaden på halvøya Kyushu. Denne delen er lengst sør og vest i Japan. Noen steder kan man ta ferge til Sør-Korea. Du går av shinkansen på Hakata station.

Selve Fukuoka er en by med mye å by på, men etter to storbyer er du kanskje ute etter noe mindre? Da bør du dra til historiske Nagasaki. Alle kjenner til de tragiske omstendighetene som har gjort byen så kjent. Byen har en egen fredspark og museum om atombomben og krigen. 

Nagasaki var riktignok kjent lenge før Andre verdenskrig. Byen har alltid vært en viktig havn, og mange ulike kulturer har påvirket Nagasakis unike atmosfære. Mellom 1633 og 1639 stengte shogunen Japan for resten av omverdenen, og landet åpnet ikke igjen før 1853. På den tiden var en liten øy ved Nagasaki det eneste stedet handelsmenn fra andre land fikk oppholde seg.

Er det dyrt å reise til Japan?

Selve flybilletten til Japan kan være dyr. Enkeltbilletter til shinkansen er også dyrt, men som nevnt kan du gjøre det billigere med JR Pass. Ellers er det litt opp til deg hvor dyrt du gjør det. Mat kan være veldig billig, men unike spesialiteter som wagyu-biff kan fort koste litt.

Hvis du ikke vil spare opp penger på forhånd, kan du ta opp forbrukslån, og heller betale ned turen etterpå. En drømmereise til Japan trenger ikke være altfor dyrt om du spiser japanske spesialiteter som ramen, eller bor på hostel eller kapselhotell. Da får du et enormt måltid for 70 kr, og en natt midt i Tokyo for 200 kr.  

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This