tirsdag, oktober 20, 2020

Verdens 10 råeste tenåringer i Champions League 2020/21

Må lese

Verdens 10 råeste tenåringer i Champions League 2020/21

Erling Haaland og Jadon Sancho var der forrige sesong. I år har Dortmund-spillerne gått inn i de...

Drømmereise: Japan med lyntog

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til...

Reisetips: Idyllisk biltur fra Sørlandet til Vestlandet

En biltur langs kysten byr på stor variasjon, vakre omgivelser og herlige opplevelser. Her får du tips...

Erling Haaland og Jadon Sancho var der forrige sesong. I år har Dortmund-spillerne gått inn i de voksnes rekker (i fotballens verden er det over 20) og overlater tenåringssirkuset til de neste ti i stjernerekken.

Noen, som Ansu Fati hos Barcelona, er der allerede, flere er på vei. Det som er sikkert er alle disse ti spillerne jobber for en av de største klubbene i verden etter denne Champions League-sesongen.

Les på Sporten: Barcelona lurer på om de har kjøpt katta i sekken

Her er kandidatene til å stjele tenåringsshowet etter at Haaland forrige sesong dro til med sine ti scoringer.

Jude Bellingham: Kom fra Birmingham til Dortmund i sommer. Championship-klubben visste hva som bor i 17-åringen og har «fredet» 22-draktnummeret hans til evig tid.

Eduardo Camavinga: 17-åringen har allerede imponerende 50 førstelagskamper for franske Rennes. Neste år forventes det at Real Madrid eller andre giganter drar frem rundt 100 millioner euro for å sikre seg midtbanespilleren.

Jeremy Doku: 18-åringen spiller også for Rennes. Ving som ble hentet til Ligue 1 på Deadline Day fra Andrelecht. Allerede i 2018 skal Jürgen Klopp ha blinket ut guttungen som en potensiell arvtager til Sadio Mané. Dette sier det meste om potensialet.

Les på Engelske klubber: Det skulle ha vært George Best, Ryan Giggs – og Gareth Bale

Ansu Fati: Som 17-åring har han allerde etablert seg hos Barcelona og dro like godt til forrige sesong med å bli tidenes yngste målscorer i Champions League.

Ryan Gravenberch: Ikke hørt om 18-åringen? Enn så lenge holder han til hos Ajax, men har allerede etablert seg som en av lederne på midtbanen til Erik ten Haag. Med historien til Ajax´ mange unge talenter i Champions League og med den sleipeste agenten på markedet, Mino Raiola, hentes spilleren garantert av en av gigantene neste sommer.

Jamal Musiala: Han spiller for verdens beste klubb, Bayern München, og har trolig den tøffeste jobben av dem alle med å få spilletid nok for det store gjennombruddet. Forrige måned fikk Hansi Flick for første gang skikkelig øye 17-åringen og sendte ham inn på Bundesliga-kamp. Musiala svarte med å bli den yngste debutanten til å score i den tyske ligaen.

Gio Reyna: Amerikaneren spiller for klubben som nærmest garanterer gjennombrudd som tenåring hvis du holder nivået. Borussia Dortmund holder ingen tilbake på grunn av ung alder, og Lucien Favre fikk betalt for tilliten han ga. Fire assists på fire Bundesliga-kamper er gnistrende.

Pedri: 17-åringen minner Barcelona-supporterne litt om Andres Iniesta, noe som dermed setter forventningene skyhøyt til spilleren som ble hentet fra Las Palmas i sommer. Debuten kom mot Getafe på lørdag, der han – i motsetning til resten av spillerne – var sterk, rask og viste et godt blikk.

Kays Ruiz-Atil: Med PSG proppfull av postive covid-19 tester og skader, fikk 18-åringen debuten i sesongpremieren. Playmakeren har umiddelbart overbevist manager Tuchel om at han fortjener fast plass i førstelagstroppen.

Lazar Samardzic: Sist, men ikke minst. RB Leipzig stakk av med 18-åringen etter en hektisk forhandlingsrunde der også AC Milan og Juventus var involvert. Manager Julian Nagelsmann aktet ikke å sløse bort tiden, og ga playmakeren raskt spilletid på førstelaget. Dette var nok til å sikre seg fast plass i førstelagstroppen.

Vi anbefaler at du holder et øye på disse ti gullgutta. Så får vi se om noen av dem makter å kopiere Haalands Champions League-sesong som tenåring.

Les på Sporten: Carragher har løsningen for Liverpool – 550 millioner må gjøres klart til 1. januar

- Advertisement -

Siste nytt

Verdens 10 råeste tenåringer i Champions League 2020/21

Erling Haaland og Jadon Sancho var der forrige sesong. I år har Dortmund-spillerne gått inn i de...

Drømmereise: Japan med lyntog

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til det hypermoderne. Opplev landet med...

Reisetips: Idyllisk biltur fra Sørlandet til Vestlandet

En biltur langs kysten byr på stor variasjon, vakre omgivelser og herlige opplevelser. Her får du tips til en tur fra Mandal...

Bilhjulet kan falle av under kjøring

Det må være marerittet for en bilfører, likevel skjer det flere ganger årlig i Norge. Det er spesiellt en del av året...

Erling Braut Haaland er Golden Boy finalist

Det som skjer omtrent på denne tiden hvert eneste år er at 40 nominerte blir til 20 finalister. - Det...

More Articles Like This