søndag, april 4, 2021

Reisetips: Idyllisk biltur fra Sørlandet til Vestlandet

Må lese

Dette er ikke en spiller verdt 3 milliarder!

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet i dagene før kveldens kamp mot Frankfurt etter at hans far...

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En biltur langs kysten byr på stor variasjon, vakre omgivelser og herlige opplevelser. Her får du tips til en tur fra Mandal til Hardanger med spennende stopp på veien.

Mandal

Det finnes mange perler på Sørlandet, og alle har sin favoritt. Mandal er roligere enn både Grimstad og Kristiansand. Du får vakre sørlandshus, den herlige stranden Sjøsanden og kulturelle innslag. 

Dra for eksempel på Mandal museum. Her stilles det ut verker av Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland. Visste du at alle disse kom fra Mandal? 

Jæren

Mandal er Norges sørligste by, og helt klart en del av Sørlandet, men man begynner samtidig å nærme seg grensen mellom Agder og Rogaland. Med andre ord begynner vi å nærme oss Vestlandet. Neste stopp er Jæren!

Dette fantastiske og unike området har natur du aldri vil glemme. Jæren er kjent for jordbruk, og er blitt sammenlignet med den engelske landsbygda. Man ser det tydelig på de flate og grønne jordene – og på disen over disse om morgenen.

Jæren er riktignok ikke bare jorder. Her finner du også langstrakte strender. Noen steder er det strand så langt øyet kan se. Mange sammenligner Jæren med Danmark – og det med god grunn!

Strendene er hvite, sjøen er vill og marehalmen er overalt. Få ting er så eksotisk som marehalm (avbildet over) som svaier i vinden en varm sommerdag. På grunn av vinden blir det for øvrig ikke direkte glovarmt. Da slipper du følelsen av å kokes levende i sola.

Jæren er også et yndet paradis for surfere. Det finnes flere surfeskoler langs strendene. Bølgene er ikke altfor høye her. Det kan være fint å lære surfing i hjemlandet, og så kan du eventuelt dra på tur til mer krevende steder som Hawaii senere i livet.

Sjekk for eksempel ut herlige Bore Strandcamping. Her har du alt du trenger av fasiliteter. Du bor like nærme Jærens jorder som Borestranda, og det er en surfeskole rett ved siden av. Sjekk eventuelt ut Sola om du vil nærmere Stavanger.

Preikestolen

I sommer ble det så mange turgåere på Preikestolen at politiet ble tilkalt. Parkeringsplassen var full, og det var kø langt ut på veien. Du kan dra tidlig for å sikre at du får plass, eller vurdere å overnatte der. Her er det både camping og fjellstue.

Hardangerfjorden

Her får du norsk fjord på sitt beste. Hardangerfjorden er smaragdgrønn og innbydende. Mye produksjon av frukt og bær foregår i området, og du kan få mange gode kulinariske opplevelser. Mye god juice, saft og sider produseres på epler fra Hardanger.

Du kan for eksempel dra på sidersafari hvor du får besøke ulike gårder langs fjorden. Her lærer du om hvordan sider lages, du får smake på ulike typer og vil bli kjent med en lokal tradisjon. Les mer om sider fra Hardanger.

Biltur kan være billig

Biltur er en “fri” måte å reise på. Du velger selv hvor dyrt det skal bli. Man kan selvsagt bo på hotell, men det er også mange fine campingmuligheter i Norge. Du bestemmer også om du vil spise på restaurant eller grille på campingplassen.

Sjekk ut Nabobil om du ikke eier bil selv. Der låner bilister ut bilen sin billig. Eller har du uansett tenkt til å ta opp billån og kjøpe bil? Da kan turen over være en god feiring av bilkjøpet!

- Advertisement -

Siste nytt

Dette er ikke en spiller verdt 3 milliarder!

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet i dagene før kveldens kamp mot Frankfurt etter at hans far...

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder kroner skal hjelpe kultursektoren til...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i den tredje bortekampen kom vendepunktet.

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden ble klekket ut og plassert...

Kan kasinospill bidra til å gjøre vampyrer «kult» igjen?

Vampyrer vet alle hva er, enten det er som blodsugere i Bram Stokers Dracula, eller sexy, romantiske vesener fra Twilight. Det kanskje...

More Articles Like This