Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

0
353
Jon Almaas og Erik Follestad - Foto: Discovery

Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets 71° nord. Nå får de sitt eget TV-program – sammen skal de være byggeledere når et småbruk like utenfor Elverum skal totalrenoveres. Programmet Folle og Almaas bygger hus kommer på discovery+ og TVNorge denne høsten.

Mens de kavet seg fra Lindesnes mot Nordkapp under tøffe forhold i 71° nord, utviklet det seg et nært og underholdende vennskap mellom Jon Almaas og Erik Follestad, til tross for aldersforskjellen på 22 år. Nå skal de to kameratene sette vennskapsforholdet på den ultimate prøven, nemlig ekstrem oppussing.

Les på Engelske Klubber: Lokalavis: Varane gjøres klar for Manchester United

– Å renovere et småbruk helt fra bunnen av kan kanskje virke som en uoverkommelig jobb for oss to, men min erfaring er at når noe ser ut som en veldig stor jobb, så er det egentlig ikke så ille når du brekker det ned til enkeltoppgaver og bare får ting gjort. Jeg er absolutt ikke sikker på at vi får til dette, men det blir sikkert lærerikt, sier Almaas. 

En råtten boligdrøm

Det er trebarnsfamilien Bjørnstad på Elverum som har investert i den store boligdrømmen, men problemet er bare at stedet råtner og er totalt ubeboelig, det trengs en total renovering. Gjennom ti intense uker skal Follestad og Almaas bruke all sin tid på å få småbruket i stand igjen. Med Follestads bakgrunn som tømrer og Almaas’ sans for praktisk kunnskap, pirk og nøyaktighet, skal det litt særegne radarparet gyve løs på den lille gården. Hobbyfikseren Jon er overbevist om at det meste lar seg ordne, mens fagmannen Erik er hakket mer skeptisk til arbeidsmengden som ligger foran dem.

– Jeg har vært med på å bygge et hus fra start til slutt før, så jeg vet hvor mye det krever. Jeg ser for meg at Jon kan bruke en hel dag på et beslag på et vindu mens han går rundt og prater med seg selv. At vi kommer til å møte på en del utfordringer her, det er det ingen tvil om, men heldigvis får vi hjelp fra dyktige fagfolk, så jeg har tro på at vi skal komme i mål til slutt, sier Follestad.

– Erik har lett for å bli passiv og gå rundt med henda i lomma, men jeg ser at han glimter til når han får tommestokken i hånda. Da begynner han å peke, dirigere og slå på ting, så dette blir bra, sier Almaas. 

Drømmeduo
Programdirektør i Discovery Norge, Magnus Vatn, gleder seg stort til å se de to gutta i aksjon.

– Det kan ikke bli annet enn svært underholdene når den lett hissige Follestad og den svært nøye Almaas skal samarbeide om dette voldsomme renoveringsprosjektet. De skal ha for at de går all in, og faktisk mer eller mindre bosetter seg i campingvogn på tunet på småbruket i de ti ukene de holder på. Dette kommer de ikke til å gjøre halvveis, verken håndverksmessig eller på underholdningsnivå, det er jeg helt sikkert på, sier Vatn.

Folle og Almaas bygger hus kommer på discovery+ og TVNorge denne høsten.

Kilde: Discovery+

Se også: En helt ny type skrekkserie

tabola

No posts to display