Open Bionics lager avanserte proteser som styres av tankekraft med hjelp av 3d trykt protetikk. Protesene reagerer på signaler fra hjernen og kan ved trening fungere omtrent som en vanlig hånd. Barn som har mistet en hånd, eller et lem har ofte hatt problemer med lavt selvbilde. Etter en ulykke har det mentale vært en utfordring som ofte har resultater i at de blir gående mye alene og faller utenfor på skole og i barnehagen.

Ideen er å gjøre protesen kul og gi den et image og funksjoner som imponerer og flytter fokuset til noe positivt.

xSlide21-e1444256685199.png.pagespeed.ic.8zZgkRGnIC.0

Disney har startet et program som heter Disneys Techstars Accelerator som er opprettet for å støtte tekniske nyvinninger ovenfor barn, Open Bionics har fått 120 000 dollar til videreutvikling av teknologien bak og viktigere gitt en gratis lisens på alle karakterer i Disneys sin verden.  Foreløpig har de valgt å lage (naturlig nok) en håndprotese med lys basert på Iron Man, Elsa fra Frozen og en glødende summende «lyssabel Hånd» hentet fra Star Wars universet

Endringene for barna som har prøvd dette i England er enorm, Open Bionics administrerende direktør Joel Gibbard, forteller at barna istedenfor å måtte forklare hvordan de har mistet hånden og hvordan de har det, nå må fortelle hvor de har fått den kule hånden og hva den kan gjøre.

jedi-logan-from-open-bionics-fb

«Et barn som igjen kan være midtpunkt og blomstrer opp igjen er et fantastisk skue, en liten gutt med en star wars hånd som kan skifte farge har igjen begynt å leke i gata med vennene sine. Og er det ikke tøft å høre kjenningsmelodien til Dart Wader og se en smilende unge gå med stødige skritt til lekeplassen»

På grunn av 3D print, null i lisenskostnader og en stor dose med frivillig innsats vil kostnaden være lav, helt ned i 500 pund. Open Bionics lover mange varianter og nye ideer som kan begeistre barn som trenger en protese

920x920

f7.no -> adds
tabola