tirsdag, april 27, 2021

Den avhengige generasjonen: unge voksne i Europa bor med sine foreldre

Må lese

Spotify milliardær har fått med seg Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira

Det er ingen overraskelse at fansen til klubbene som meldte seg på Superligaen er forbanna på eierne....

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over...

 

Eurofound-rapporten sier det er ikke bare folk under utdanning som kjemper for å leve et selvstendig liv, men de som er i 30-årene også…

Nesten halvparten av Europas unge voksne bor sammen med sine foreldre, antyder ny forskning – en økende grad av avhengighet som har urovekkende sosiale- og demografiske konsekvenser for kontinentet.

En av de mest omfattende sosiale undersøkelser av 28 europeiske land viser tirsdag at andelen av personer i alderen 18-30 som fortsatt bodde sammen med sine foreldre hadde steget til 48%, eller 36.700.000 mennesker, innen 2011, i tilknytning til nivåer av deprivasjon og arbeidsledighet som økte under fem år med økonomisk krise.

Dataene fra EU-byrået Eurofound, innhentet av The Guardian, viser at få land er immune, og at fenomenet er ikke eksklusivt for den gjeldstyngede Middelhavs randen. Tallene viser store økninger i antall ”bo-hjemme navere” i land som Sverige, Danmark, Frankrike, Belgia og Østerrike. I Italia er det nesten fire femtedeler (79%) av unge voksne som bor sammen med sine foreldre.

Men Tyskland, Nederland, Irland og Storbritannia så nedgang i sine tall over denne perioden. I Storbritannia er tallet redusert fra 30 % til 26 %.

En av rapportens forfattere, Anna Ludwinek sa: » Situasjonen for ungdom har virkelig fundamentalt endret seg. Og det ser annerledes ut fra den situasjonen foreldre og besteforeldre deres var i”.

«Det er ikke bare arbeidslivet som er endret, men samfunnet er i endring, slik at overgangene blir mye mer uforutsigbare. Folk har ikke lenger en jobb for livet eller blir boende på ett sted for resten av livet «.

Hun sa det var en myte at det å leve med barn og foreldre i en flergenerasjonshusholdning ikke bare var » gleden og hyggen»: » Egentlig ser vi at flergenerasjonshusholdninger har svært lav livsstiltilfredshet og et svært høyt nivå av deprivasjon og opplevd sosial eksklusjon.

«Man kan argumentere for at hvis du er i en alder av 30, har din egen familie og fortsatt bor sammen med dine foreldre, vil det være veldig vanskelig å starte et selvstendig liv . »

Dataene understreker et knippe av » Generasjon Y » – som har bedre utdanning enn sine forfedre, men likevel dømt til mørkere utsikter enn foreldregenerasjonen.

Det voksende fenomenet av voksne som er fast bosatt i sine barndoms soverom har dessuten reist bekymringer om fødselshyppighet og demografi på et aldrende kontinentet.

Trenden for foreldreavhengighet, sier rapportens forfattere at det ikke kan utelukkende forklares med en økning i antall mennesker som studerer senere i livet, der millioner av 25 til 29 -åringer har også blitt funnet å være boende med mamma og pappa.

For kvinner i alderen 25-29, steg dette tallet med fem prosentpoeng til 26 %, mens andelen for menn er opp tre prosentpoeng til 34 %. Selv blant de som har en jobb steg det samlede tallet med ett punkt til 34 %.

Bobby Duffy fra Ipsos Mori sa han hadde funnet lignende resultater i Storbritannia: » Vår generasjonsanalyse av holdninger i Storbritannia har vist hvor mye press den yngste generasjonen føler de er under. De ser det som mest sannsynlig å være som fattig selv en god stund inn i sin karriere, noe som er historisk uvanlig .

«Dette underbygger Eurofound sin forskning. Det er ikke bare de rett ut av skolen eller universitetet som finner det vanskelig å komme i gang med et selvstendig liv, det er folk godt inn i 20-årene og 30-årene også.»

«De fra bedre stilte miljøer eller høyere sosial klasse vil være mye bedre stilt til å takle dette presset. Den virkelige historien her er ikke om generasjonen alene men om hvordan den samhandler med rikdom og sosial klasse der noen yngre mennesker blir etterlatt.»

Peter Matjašic , president i European Youth Forum, som representerer unge mennesker over hele EU sa at Europas ungdom var fortsatt » midt i stormens sentrum » til tross for snakket om en bedring.

Han sa at altfor mange fortsatt var arbeidsledige eller, hvis de var i arbeid at dette arbeidet var «skjørt og ofte uten sikkerhetsnett».

«Denne rapporten gir urovekkende lesning fordi det etterlater mer bevis på at, på den tiden det tar for at unge mennesker skal bli selvstendige voksne, er de tvunget til å fortsette å bo hjemme med sine foreldre mye lenger enn før, og dette er nå blitt normen i mange land hvor dette ikke var vanlig praksis før. »

Han oppfordret europeiske ledere til å iverksette konkrete tiltak og sa at unge voksne i Europa ikke skal diskrimineres på grunnlag av trygdeutgiftene.

- Advertisement -

Siste nytt

Spotify milliardær har fått med seg Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira

Det er ingen overraskelse at fansen til klubbene som meldte seg på Superligaen er forbanna på eierne....

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler av landet. Gjensidige registrerte vinterskader...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over reaktoren. Bussturer...

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du kan gå tilbake i tid.

Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets 71° nord. Nå får de sitt eget TV-program – sammen skal...

More Articles Like This