Deler ut småpenger i coronastipend

0
61

Det som har blitt smertefullt opplagt som følge av corona-pandemien, ikke bare i Norge, men hele verden at de som allerede har mest føler seg berettiget til å få dekket sine tap, mens alle andre lider.

Det er ikke banker, store selskaper og milliardærer som lider, men det er de som får mest, det er en slags omvendt «Robbin Hood» sanksjonert av verdens regjeringer, inkludert den norske.

Forskjellen mellom fattig og rik har i mange år bare økt, og som følge av pandemien øker raskere enn noen sinne. – Et lite, men tydelig signal er hvordan kulturlivet rammes. – Kultur er det som skiller oss fra andre primater og er nødvendig for vår eksistens.

Les: USA lyver om Tiktok, WeChat og Huawei og Norge dilter etter

Et lokalt eksempel fra Norge er hvilke småpenger som nå deles ut til ekstraordinær krisestøtte fra Statens kunstnerstipend. Kulturminister Abid Raja og trolig påtroppende leder i Venstre annonserte i slutten av mai den nye ordningen for kunstnere i krise. – 70 millioner kroner ble lagt på bordet.

Penger nok til 700 søkere

Norsk Kulturråd fikk 3700 søknader før fristen gikk ut 5. august. – Det skal deles ut 100 000 kroner til hver og rask hoderegning viser at under 20% kan få. Vi kan garantere at det er de som folk vet hvem er og som allerede er godt etablert som får, det reduserer sjansen for negativ omtale i media.

Les på Popidol: Nicolas Anelka: Bad Boy eller fotballgeni eller begge deler?

tabola

No posts to display