Danmark: Den økonomiske krisen er over

0
110

Det er tydelig at de ekstremt høye oljeprisene har vært en økonomisk demper for alle andre enn oss selv. Nå som vi depper litt her, er situasjonen en helt annen rundt omkring i Europa. Det begynner å gå veldig bra og landene. Lave oljepriser bidrar i stor grad. Danmark har for første gang på mange år en økonomisk oppgang. Danmarks statistikk viser at sysselsettingen i privat sektor er økende og fortsetter å stige.

Den danske regjering har sendt ut en kunngjøring som erklærer at finanskrisen endelig er over.

«Først av alt, opplever danskene ja, det er arbeid som må gjøres, og de danske selskapene er i vekst, så nå kan vi konkludere med at vi ikke lenger er i en krise – vi er i en oppgang» sa Økonomi og innenriksminister Morten Østergaard til DR Nyheter.

Sjeføkonomen i den Danske bank Steen Bocian er enig og mener det ikke er riktig å lenger snakke om en økonomisk krise, han advarer imidlertid som sjefsøkonomer alltid gjør at selv om det går bedre vil ettervirkningene av krisen ha negative effekter.

«Vi kan raskt komme seg ut av en situasjon hvor det kan være flaskehalser i form av mangel på arbeidskraft, særlig i bygge bransjen og i tekniske yrker som ingeniører», sier Steen Bocian BBC News.

Det er nå 36 000 flere personer sysselsatt i privat sektor enn for 2 år siden, de økonomiske pilene peker oppover, detaljene kommer på torsdag da den danske regjering skal legge frem en økonomisk tilstandsrapport.  Ryktene går at sittende statsminister Helle Thorning-Schmidt vil bruke de positive nyhetene til å skrive ut nyvalg rett i etterkant av tilstandsrapporten.

tabola

No posts to display