torsdag, desember 10, 2020

Cochabamba, Bolivia 2014. En historie om muligheter og et nytt liv

Må lese

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vi har alle hørt historiene om små barn som blir forlatt til seg selv og som blir utnyttet på det groveste i en storby som ikke makter å beskytte de svakeste.

Historien om Laura Elisabeth er på mange måter lik de mange andre, men denne har en foreløpig lykkelig slutt som kun kan forklares med ord som kjærlighet og omsorg.

Laura Elisabeth var den vevre babyen som lå alene i et skur. I dag er hun en ressurssterk tenåring.

Det er ikke alle forunt å kunne vokse opp i stabile trygge omgivelser med mennesker rundt en som vil en det aller beste i livet.

I et skur, eid av slektninger, i et av de mange slumområdene i Cochabamba i Bolivia var naboene bekymret over en tre måneder gammel baby som lå alene på en skitten madrass. Moren var blitt innlagt på sykehus rett etter fødselen. Faren hadde stukket av. Slektningene jobbet natt og dag for å brødfø seg selv for å overleve.

 

Vendepunktet

I siste liten tok noen av de driftige naboene saken i egne hender og meldte fra til lokale myndigheter som kontaktet SOS-barnebyer. SOS-moren Mercedes hentet jenta, pakket henne inn i ett pledd og tok henne med seg til barnebyen. Jenta var sterkt underernært hvor hun hadde overlevd på tevann med sukker og av og til en liten slurk med melk.

Et nytt liv

Laura Elisabeth er nå en ressurssterk, aktiv og optimistisk tenåring. Hun er flink på skolen og elsker å danse på fritiden. Hun har også gode kontaktskapende evner og flere har sagt at det bor en leder i henne. Av barna i barnebyen og lokalsamfunnet har hun flere ganger blitt valgt til å representere dem. Laura Elisabeth ønsker å utdanne seg til veterinær ved det lokale universitetet.

Situasjonen i landet er at om lag halvparten av Bolivias innbyggere er barn under 18 år. Over halvparten av alle disse igjen lider av alvorlig underernæring. De har heller ikke nødvendig tilgang til utdanning, helsetilbud og omsorg. Mange må forlate familien for å tjene til livets opphold. Ofte ender de som gatebarn og blir ofre for vold og overgrep.

Omsorg er SOS-barnebyers prioritet uansett årsak. SOS-barnebyer gir barn som er alene et trygt hjem.

Med omsorg i bunn blir livet plutselig mulig. Barnet blir en trygg og selvstendig voksen som kan bidra til samfunnet sitt. Laura Elisabeth er et eksempel.

Barna er vårt samfunns viktigste ressurs. Ved å støtte SOS-barnebyer er du med på et felles løft som skaper varig endring for barna og vår felles framtid.

- Advertisement -

Siste nytt

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg nye måter å få kontakt...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal...

Tenerife er Spanias første smarte turistøy

Tenerife har utnyttet lavkonjunkturtiden under Covid-19 pandemien godt, noe som har resultert i utnevnelsen "Spanias første smarte turistøy".  Kåringen er...

Airbus: Om fem år har vi utviklet et fly som bruker hydrogen

Den europeiske flyprodusenten Airbus skjønner det haster å levere grønnere fly og har gitt seg selv en frist som er ti år...

More Articles Like This