søndag, april 18, 2021

Cochabamba, Bolivia 2014. En historie om muligheter og et nytt liv

Må lese

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er...

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vi har alle hørt historiene om små barn som blir forlatt til seg selv og som blir utnyttet på det groveste i en storby som ikke makter å beskytte de svakeste.

Historien om Laura Elisabeth er på mange måter lik de mange andre, men denne har en foreløpig lykkelig slutt som kun kan forklares med ord som kjærlighet og omsorg.

Laura Elisabeth var den vevre babyen som lå alene i et skur. I dag er hun en ressurssterk tenåring.

Det er ikke alle forunt å kunne vokse opp i stabile trygge omgivelser med mennesker rundt en som vil en det aller beste i livet.

I et skur, eid av slektninger, i et av de mange slumområdene i Cochabamba i Bolivia var naboene bekymret over en tre måneder gammel baby som lå alene på en skitten madrass. Moren var blitt innlagt på sykehus rett etter fødselen. Faren hadde stukket av. Slektningene jobbet natt og dag for å brødfø seg selv for å overleve.

 

Vendepunktet

I siste liten tok noen av de driftige naboene saken i egne hender og meldte fra til lokale myndigheter som kontaktet SOS-barnebyer. SOS-moren Mercedes hentet jenta, pakket henne inn i ett pledd og tok henne med seg til barnebyen. Jenta var sterkt underernært hvor hun hadde overlevd på tevann med sukker og av og til en liten slurk med melk.

Et nytt liv

Laura Elisabeth er nå en ressurssterk, aktiv og optimistisk tenåring. Hun er flink på skolen og elsker å danse på fritiden. Hun har også gode kontaktskapende evner og flere har sagt at det bor en leder i henne. Av barna i barnebyen og lokalsamfunnet har hun flere ganger blitt valgt til å representere dem. Laura Elisabeth ønsker å utdanne seg til veterinær ved det lokale universitetet.

Situasjonen i landet er at om lag halvparten av Bolivias innbyggere er barn under 18 år. Over halvparten av alle disse igjen lider av alvorlig underernæring. De har heller ikke nødvendig tilgang til utdanning, helsetilbud og omsorg. Mange må forlate familien for å tjene til livets opphold. Ofte ender de som gatebarn og blir ofre for vold og overgrep.

Omsorg er SOS-barnebyers prioritet uansett årsak. SOS-barnebyer gir barn som er alene et trygt hjem.

Med omsorg i bunn blir livet plutselig mulig. Barnet blir en trygg og selvstendig voksen som kan bidra til samfunnet sitt. Laura Elisabeth er et eksempel.

Barna er vårt samfunns viktigste ressurs. Ved å støtte SOS-barnebyer er du med på et felles løft som skaper varig endring for barna og vår felles framtid.

- Advertisement -

Siste nytt

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er som passasjer eller bak rattet....

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør har Samtiden markert seg på...

Sinnataggen på bedringens vei

Noen idioter forsøkte i forrige uke å sage av ankelen til Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo. - Politiet mener at gjerningsmennene kan...

En helt ny type skrekkserie

Hva skjer på den gamle fabrikken dypt inne i de svenske skogene? 6. juni har Viaplay-originalen Dystopia premiere, en skrekkserie om en gruppe...

More Articles Like This