onsdag, mai 5, 2021

Cochabamba, Bolivia 2014. En historie om muligheter og et nytt liv

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vi har alle hørt historiene om små barn som blir forlatt til seg selv og som blir utnyttet på det groveste i en storby som ikke makter å beskytte de svakeste.

Historien om Laura Elisabeth er på mange måter lik de mange andre, men denne har en foreløpig lykkelig slutt som kun kan forklares med ord som kjærlighet og omsorg.

Laura Elisabeth var den vevre babyen som lå alene i et skur. I dag er hun en ressurssterk tenåring.

Det er ikke alle forunt å kunne vokse opp i stabile trygge omgivelser med mennesker rundt en som vil en det aller beste i livet.

I et skur, eid av slektninger, i et av de mange slumområdene i Cochabamba i Bolivia var naboene bekymret over en tre måneder gammel baby som lå alene på en skitten madrass. Moren var blitt innlagt på sykehus rett etter fødselen. Faren hadde stukket av. Slektningene jobbet natt og dag for å brødfø seg selv for å overleve.

 

Vendepunktet

I siste liten tok noen av de driftige naboene saken i egne hender og meldte fra til lokale myndigheter som kontaktet SOS-barnebyer. SOS-moren Mercedes hentet jenta, pakket henne inn i ett pledd og tok henne med seg til barnebyen. Jenta var sterkt underernært hvor hun hadde overlevd på tevann med sukker og av og til en liten slurk med melk.

Et nytt liv

Laura Elisabeth er nå en ressurssterk, aktiv og optimistisk tenåring. Hun er flink på skolen og elsker å danse på fritiden. Hun har også gode kontaktskapende evner og flere har sagt at det bor en leder i henne. Av barna i barnebyen og lokalsamfunnet har hun flere ganger blitt valgt til å representere dem. Laura Elisabeth ønsker å utdanne seg til veterinær ved det lokale universitetet.

Situasjonen i landet er at om lag halvparten av Bolivias innbyggere er barn under 18 år. Over halvparten av alle disse igjen lider av alvorlig underernæring. De har heller ikke nødvendig tilgang til utdanning, helsetilbud og omsorg. Mange må forlate familien for å tjene til livets opphold. Ofte ender de som gatebarn og blir ofre for vold og overgrep.

Omsorg er SOS-barnebyers prioritet uansett årsak. SOS-barnebyer gir barn som er alene et trygt hjem.

Med omsorg i bunn blir livet plutselig mulig. Barnet blir en trygg og selvstendig voksen som kan bidra til samfunnet sitt. Laura Elisabeth er et eksempel.

Barna er vårt samfunns viktigste ressurs. Ved å støtte SOS-barnebyer er du med på et felles løft som skaper varig endring for barna og vår felles framtid.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This