Sierra tilbake med mange klassiske titler og noen nye

0
169

Sierra er ansvarlig for at millioner av mennesker har tilbrakt mer tid enn de egentlig burde forann en PC. De var en av de første store og har en hel haug av spilltitler og serier på samvittigheten. De startet å lage spill den gang pikslene var store og man måtte vente en god stund mellom hver brett.

I 2008 bestemte Activision Blizzard som eier studioet nå at titlene og merkevaren skulle absorberes inn i morselskapet. Dermed var det slutt på selskapet bak Crash serien, Kings Quest (og mange andre Quest spill), Leisure Suit Larry, Half Life og Counter Strike.

Nå er det sendt ut en pressemelding som bekrefter at Sierra skal gjenoppstå med en rekke prosjekter. Sierra melder at det skal lages et nytt Geometry Wars spill og at det er et nytt Kings Quest som skal være en nytolkning av spillserien og forhåpentligvis appellerer det til både nye og gamle fans..

Activision beskriver ellers det nye King’s Quest-spillet som et sjarmerende eventyr med en unik visuell stil, engasjerende gåter og interaktiv historiefortelling med massevis av humor.

 

King’s Quest-spillet blir imidlertid ikke den første tittelen som skal slippes med Sierra-merket. Allerede til jul, kommer det nemlig et nytt spill i Geometry Wars-serien.

Geometry Wars 3: Dimensions skal utvikles av britiske Lucid Games og byr for første gang, som navnet antyder, på en tredje spilldimensjon. I tillegg får det også en flerspillerfunksjon med både samarbeids- og konkurransemoduser.

Det nye Sierra-navnet skal imidlertid ikke bare brukes til å gjenopplive eldre spillserier. Ifølge Activision er planen derimot at Sierra skal fokusere på indiespill generelt, noe som også vil inkludere helt nye merkevarer fremover.

Selskapet skal i så måte allerede være i dialog med en rekke uavhengige spillutviklere, så flere avsløringer kommer nok ganske snart.

tabola

No posts to display