Bobi, verdens eldste hund, er død

0
16
Bobi (fot. wprost.pl)

Bobi, verdens eldste hund, er død åtte måneder etter å ha satt ny rekord for den eldste levende hunden ifølge Guinness rekordbok. Du vil ikke tro hvor gammel Bobi var.

Bobi var en renraset portugisisk Rafeiro do Alentejo-hund. Han bodde i Conqueiros i det sentrale Portugal. 20. mai i år ble han oppført i Guinness rekordbok som verdens eldste levende hund. Åtte måneder senere døde han.

Bobi døde 21. oktober i år. Hans død ble kunngjort to dager senere av veterinæren. Bobi døde i en alder av 31 år og 165 dager. Så han levde tre ganger lengre enn forventet levetid for en hund av rasen hans. Hans alder ble bekreftet av den portugisiske regjeringen gjennom kjæledyrdatabasen administrert av National Veterinary Medical Association.

Bobis eier, Leonel Costa, sa at Bobi levde et problemfritt liv i et fredelig miljø, selv om han mot slutten av livet hadde problemer med gange og syn.

Før Bobi ble den eldste hunden i historien, ble rekorden holdt av Bluey, en australsk hund som døde i 1939 i en alder av 29 år og fem måneder.

Les: Går mot rettsak

Les: Fikk avskjed på grått papir

tabola

No posts to display