BioNTech bruker erfaringer fra Covid19 til å lage kreftvaksine

0
19
Ugur Sahin og Özlem Tureci er et av verdens smarteste ektepar

Et var verdens mest spennende utviklingsselskaper innen medisin og vaksiner er det tyske selskapet BioNTech som var de som utviklet Pfizer sin cononavaksine. Foruten å tjene milliarder har de tatt med seg erfaringer med å lage en effektiv vaksine inn i sin kreftsforskning.

Selskapetr mener de kan ha en kreftvaksine klar innen 2030.

Les: Etter suksessen med «Oppenheimer», tenker Christopher Nolan allerede på en ny storfilm

Et alternativ til kjemoterapi.

Vaksinen, som legemiddelselskapet BioNTech utvikler nå, skal bidra til å kurere kreftpasienter i fremtiden.

Dette sier selskapets administrerende direktør, Ugur Sahin, ifølge det tyske mediet ZDF. «Vi forventer at vår første mRNA-baserte kreftvaksine er godkjent før 2030»

Ettersom vaksinen utvikles på grunnlag av den relativt nye mRNA-teknologien, vil den inneholde små genetiske koder som skal lære kroppen å bekjempe kreftcellene på egenhånd.

Utvikling av mRNA teknologien fikk for alvor fart rett etter Barack Obama ble USAs president i 2009. USA var hovedfinansier i et prosjekt som samlet forskere over hele verden til å jobbe med en ny måte å introdusere medisin i kroppen. – Bidraget fra USA var på 12 milliarder dollar.

I allmennheten er nok BioNTech mest kjent for å stå bak en av koronavaksinene. Den var basert på samme teknologi.

Den gang ble det høstet mye erfaring, som nå skal hjelpe selskapet med å utvikle kreftvaksinen, skriver Euroinvestor. Et solid økonomisk grunnlag gir også bedriften rimelige muligheter til å kunne ha arbeidsro.

Det er ikke nytt at BioNTech har rettet blikket mot kreftområdet. Da selskapet ble stiftet i 2008, satset det først på immunterapi mot kreft.

Les på Sporten: Antonio Conte er klar for en retur i det øyeblikket Max velger å dra

BioNTech ble grunnlagt av ekteparet Ugur Sahin og Özlem Tureci, som har tyrkiske røtter.

tabola

No posts to display