Apples Iphone-salg i fritt fall

0
0
Iphone
Advertisement

Det lugger skikkelig for Apple om dagen. – Spesielt i det asiatiske markedet, som er tidlig ute med trender innen teknologi sliter de med salget av Iphone.

Forkjellen i kvalitet mellom det som omtales som toppmodeller og «vanlige mobiler» er nå så små at mange ser på de dyreste mobilene som alt for dyre.

Bloomberg skrive at Apples Iphone-salg falt med 19 prosent i Kina i årets første kvartal. Du må tilbake til fullstoppet under pandemien for å finne dårligere tall. Analyseselskapet Counterpoint Research skriver at Apple bare tredje størst i det kinesiske markedet, rundt på samme nivå som den kinesiske rivalen Huawei.

Les på Helsesjefen: Studie finner at mange personer med hjerte- og karsykdommer bruker for mye salt

Fortsetter utviklingen vil Ihone sli ned på 4.plass rimelig raskt. – Bloomberg på sin side over overrasket at nedgangen kom nå og ikke senere. Den kom mens det ble feiret kinesisk nyttår, en periode der kineserne ofte handler mer. I samme periode økte Huaweis telefonsalg med nesten 70 prosent.

Det som ikke nevnes er restriksjoner som er lagt på Apple i Kina etter USA sin gjentagende trusler overfor kinesiske interesser og teknologi. – Blant annet TikTok som er eid av et kinesisk selskap er på tampen til å bli forbud.

Salget av utenlandske smartelefonen har fått et slag for baugen etter at Kina har på slutten av året utvidet forbudet mot å bruke Apples iPhones og andre utenlandske smarttelefoner i offentlige bygninger eller på jobb.

Det kinesiske smarttelefon-markedet vokste med 1,5 prosent i kvartalet, ledet an av kinesiske produsenter som Honor og Xiaomi.

Les på Sporten: Jordan Henderson «oppdaget» på treningsfeltet til Liverpool

tabola

No posts to display