Advokater er griske parasitter

0
202

Denne uken har nok en sak fremkommet som viser hvor griske advokater er og enda et tilfelle av en stadig tilbakevennende sannhet. Nemlig at de eneste som tjener på det er advokatene. Det har blitt så dyrt å få en advokat til å føre din sak at det går ut over rettssikkerheten. Du skal ha veldig dype lommer for å kunne forsvare deg mot urett.

Dette vet det offentlige og de som er pengesterke, derfor durer de frem akkurat som de vil.

Et eksempel

Tidligere ambulansearbeider Erik Schenken opplevde en offentlig ydmykelse, nesten uten sidestykke da mediene og samfunnsdebattanter angrep han i forbindelse med Ali Farah saken. De største synderne i denne forbindelse var TV 2 og Dagbladet. Schjenken leide inn Carl Urquieta Bore som sin advokat.

TV 2 inngikk forlik på 200 000 ifølge Nettavisen (som i likhet med TV2 er eid av Egmont) av dette fikk advokaten 170 000 og Schenken 30 000. Det hadde uten tvil lønt seg for både TV2 og Schenken å inngått forlik helt uten advokathjelp.

Dagbladet som er såpass selvgode at de aldri innrømmer skyld valgte å anke saken helt til Høyesterett hvor de naturlig nok tapte. Dette skjedde i 2013 hele 6 år etter hendelsen som brakte Schenken inn i rampelyset. I denne saken fikk advokatene 1 million, mens Schenken fikk 200 000. Dette var en enkel sak helt uten interesse for rettspraksis, Dagbladets advokat burde sagt at dette vinner dere ikke så inngå forlik og retten burde sagt at dette bør vi la være å bruke tid og penger på.

Men det er i advokatenes interesse å føre saken for retten, utsette og få timer å fakturere, de jobber for seg selv og ikke for sine klienter.

Det er skremmende hvordan advokater som det er utrolig mange av tar flere tusen kroner i timen for å søke opp i lovdata.

Det finnes nesten ikke et enklere studium en juss, regler er til for de som ikke har fantasi nok til å tenke selv. Nesten underholdene å tenke på at de fleste av studentene som er fine nok finansierer studiene sine som prostituerte.

Det er nå flere saker enn tidligere hvor advokater dømmes for god advokatskikk, de fleste tilfeller dreier det seg om over fakturering i forbindelse med rettssaker.  Utviklingen med over fakturering har fått så langt at det i store saker er normalen at dommer må redusere advokater sine krav.

Når rettsikkerheten forsvinner for de som ikke har råd til å betale er advokater rolle i samfunnet visket bort, det eneste som er igjen da er jaget etter egen profitt.

tabola

No posts to display