9 viktige spørsmål legen din burde stille deg

0
78
Human Heart Blood System

Vi går alle til lege når noe er galt, men færre går for å få råd om livstil, og hvordan leve et lenger og bedre liv. De har trolig kunnskapen, men muligens ikke tiden tilgjengelig. Vi fyller ut skjemaer om alt mulig også om helse. Spørsmålene som stilles der er for å kartlegge historikk, allergier og mulige problemer med medisinering, og selvfølgelig sørge for en effektiv behandling.

En internasjonal trend er å knytte sammen kunnskap fra flere fagfelt i behandling og se på hele mennesket. Resultatet av helhetlig behandling er overbevisende, bedre livskvalitet og lengre livsløp. Ingen grunn til å overse det opplagte.

Sannsynligvis har du ikke fått noen av de spørsmålene av legen din, det er dumt. Et resultat av det at legen kan bli en «trafikkonstabel» som peker deg videre til spesialist, til NAV eller til apotek. Ønsker du noe mer overlates du til tilfeldighetene i alternativ medisin eller kvakksalvere. Din egen helse er for viktig til å overlates til tilfeldigheter.

Det er nesten alltid en bakenforliggende årsak til sykdom, dette burde kunne kartlegges hos din lege, inntil de stiller deg spørsmålene kan du lese de her og svare på de selv.

  1. Hva er det din kropp sier nei til?

Lytt til kroppen din, vi har hørt det mange ganger. Kroppen sier ifra hvis det er noe som er galt. Det som starter som en liten bris, blir til en storm hvis vi ikke hører etter.

  1. Hva trenger kroppen din for å bli helbredet?

Det kan være mange svar på spørsmålet «Hva trenger kroppen din for å helbrede?» Det kan være «Jeg trenger å spise grønnsaker» eller «jeg trenger å gjøre yoga hver kveld» eller «Jeg må sørge for at jeg får åtte timers søvn.» Eller du kan bli enda mer overrasket over å finne deg selv å si ting som » Jeg trenger å avslutte jobben min «eller» Jeg trenger å slå opp med kjæresten min «eller» Jeg trenger å sette grenser for min mor. «Det er ingen garantier for at du vil bli frisk hvis du faktisk gjør det du tror hjelper, men du vet aldri. Det kan være et mirakel rett rundt hjørnet, hvis du er villig til å stole på deg selv.

 

  1. Er livet ditt i balanse?

Dette er et stort spørsmål, hele spørsmålet egentlig; ikke bare hva du spiser, hvor mye du sover, og hvor mye trening du får, men på helsen til dine relasjoner, din jobb og følelse av mening i livet, din kreativitet, din åndelighet, din seksualitet, din økonomi, ditt miljø, og din mentale helse.

Mange av oss bruker all vår båndbredde til ett eller to aspekter av våre liv, på bekostning av de andre. Vi kaster oss inn i vårt arbeid, men forsømmer vår kreative side. Eller vi utarmer oss selv ved å ta vare på vi er glade i på bekostning av vår følelse av et meningsfullt liv. En helt sunt liv krever fôring alt hva nærer oss.

  1. Føler du at du er i kontakt med ditt livs formål (meningen med livet)?

Mennesker som lever i tråd med sin livsoppgave pleier å være sunnere enn de som føler ute av kontakt med sitt oppdrag eller kall. Faktisk, noen enda oppleve «spontane» remisjoner fra tilsynelatende «uhelbredelige» sykdommer når de endelig gjøre hva det tar å leve ut sitt kall. Ennå for mange av oss velger komfort og sikkerhet som våre primære verdier, selv om det betyr å bryte hvordan sjelen lengter etter å bidra i denne verden.

 

  1. Er du ensom?

Ensomme mennesker er tre ganger større sannsynlighet for å dø ung enn folk som føler at de tilhører en del av en stamme, og de som føler seg støttet av lokalsamfunnet har halvparten av risikoen for hjertesykdom sammenlignet med dem som føler seg sosialt isolert. Faktisk, forskning viser at ensomhet kan være en større risikofaktor for helsen enn et usunt kosthold, manglende trening, eller røyking. Når var sist gang legen lurte på om du var ensom?

 

  1. Føler du deg seksuelt tilfredsstilt?

Vitenskapelige data beviser at sex øker levetiden, senker risikoen for hjertesykdom og slag, reduserer risikoen for brystkreft, supplerer ditt immunsystem, hjelper deg å sove, lindrer kroniske smerter, og reduserer risikoen for depresjon, og senker stressnivået.  Helse og sex henger tett sammen. Undersøkelse gjort blant gamle mennesker viser at et flertall av de (80 %) har at hat eller har et godt jevnlig sexliv.

  1. Føler du deg deprimert, engstelig, eller ofte redd?

Glade mennesker lever 7-10 år lenger enn deprimerte mennesker. Frykt og angst vist seg å disponere deg til hjertesykdom, kreft, og selv forkjølelse.

 

  1. Er du optimist eller pessimist?

Din holdning påvirker helsen din. Glade mennesker lever, og optimistene er 77% mindre sannsynlighet for å dø av hjertesykdom enn pessimister.

 

  1. Føler du deg ofte hjelpeløs?

Som det har blitt vist i mange vitenskapelige studier, når vi føler seg bemyndiget til å forandre de tingene som får oss ned, vi øke kroppens evne til å bekjempe sykdom, mens når vi føler seg hjelpeløse, på nåde av livet, svekkes immunsystemet, og vi er mer eksponert for sykdom. Faktisk kaller fenomenet psykolog Martin Seligman «lært hjelpeløshet» har vist seg å redusere en rotte evne til å bekjempe kreft. Klargjorte rotter injisert med kreft døde av kreft 30% av tiden, mens hjelpeløse rottene døde 73% av tiden.

Kilde: Whole Health Medicine Institute, Dr Lissa Rankin

tabola

No posts to display