Det er egentlig det motsatte som skjer, vannet synker i et Mexicansk vann reservoar. Kirken som har vært under vann veldig lenge er den perfekte Kirken for deg som ikke går så ofte, det må nemlig skikkelig tørke til for at den skal bli synlig. I delstaten Chiapas og store deler av Mexico har det vært tørke de siste årene og vannet har sunket til så lave nivåer at kirken igjen er synlig. Sist dette skjedde var i 2002.

Les mer om vann: Tag: Vann

Lokale fiskere synes det er et fint avbrekk fra fiske og lever når kirken er synlig av å frakte turister til det spesielle skue. Bildene ser ut som om det er tatt rett ut av et eventyr, ifølge lokale myndigheter har de mottatt flere søknader om å få lov til å spille inn film i de gamle ruinene.

Mexican-church-AP-3-(2500)

Kirken ble bygget i det 16 århundre av spanske kolonister, den ble satt under vann i 1966 da en nærliggende demning ble bygget.  Kirken har en 10 meter høy vegg, er 61 meter lang og 14 meter bred.

Kriken ble bygget ved det som ble kaldt Kongsveien av spanjolene og ble brukt til og fra helt frem til det 20nd århundre.

Mexico-church-2-new-(2500)

Arkitekten Carlos Navarrete, som jobbet med myndighetene om en rapport om bygningen, sa: «Kirken ble forlatt på grunn av de store plagene fra 1773 til 1776.»

Kjennere av spansk historie vil vite at det knytter en kjent person til byggingen av denne kirken, nemlig Friar Bartolomé de las Casas, som kom i Quechala i midten av det 16. århundre sammen med en gruppe munker som bygget kirken.

Mexico-church-new-(pix)

 

Kirken ligger ca 3 timers kjøring fra Vera Cruz, man kan følge riksvei 145D.

f7.no -> adds
tabola